Rondreis door Noord-Wales: Snowdonia National Park

De auto slingert door de heuvels. Het landschap wordt steeds groener. Ik maak een mini-rondreis langs de bezienswaardigheden van Noord-Wales. Opeens zie ik een meer glinsteren in de zon. Ik ben in Snowdonia National Park. Op de heuvel staat een kasteel. Wat is het hier mooi!

Snowdonia in het noorden van Wales

Wales is een bijzondere vakantiebestemming. Het mooiste van Wales ontdek je met de auto. Helaas heb ik maar een paar dagen de tijd, dus ik beperk me tot het bergachtige noorden van Wales.

Het noorden van Wales is een dunbevolkt gebied. Hier liggen veel heuvels, die geleidelijk overgaan in heuse bergen. De meeste bergen liggen in het ongerepte Snowdonia National Park.

waterval snowdonia wales

Het ongerepte Snowdonia National Park

Snowdonia National Park is een van de mooiste plekken van Wales. Dit park mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door noord Wales. Het noordelijke deel van Snowdonia is het erg populair bij wandelaars. Hier kun je lange hikes maken, maar het gebied staat ook bekend om zijn kortere wandelingen.

Sportievelingen uit heel het Verenigd Koninkrijk en omstreken trekken naar Snowdonia voor zijn bergen. Een aantal bergen schiet over de duizend meter heen. De hoogte top van Snowdonia National Park is de berg Snowdon. Aan deze berg heeft het park zijn naam te danken.

wandelen snowdonia

Koper en natuur in Beddgelert, Wales

Beddgelert is zonder twijfel het leukste dorp van het noorden van Wales. Hier komen natuur, cultuur en geschiedenis samen en komen oude legendes tot leven.

bezienswaardigheden beddgelert wales

Het dorp Beddgelert ligt midden in Snowdonia National Park. Een van de bezienswaardigheden van Beddgelert is de Sygun Kopermijn. Deze mijn kun je zonder gids bezoeken. In de mijn krijg je door geluidfragmenten een beeld van het delven van koper in het noorden van Wales.

Tip: Lees meer over de Sygun Kopermijn

Beddgelert ontvangt al meer dan een eeuw reizigers en toeristen. In Beddgelert vind je de leukste hotels in Wales.

rondreis wales mijnen

Llyn Gwynant en Llyn Padarn: de mooiste meren van Wales

Het noorden van Wales staat bekend om zijn bergen, bossen en meren. Het betoverende Llyn Gwynant is een van de bekendste meren. Het ligt in Nant Gwynant, een betoverende vallei vlak bij Beddgelert en de berg Snowdon.

Llyn Padarn wales bezienswaardigheden

Meer naar het noorden ligt Llyn Padarn. Aan de oever van dit meer ligt Dolbadarn Castle. Een korte wandeling voert me naar de top van de heuvel waar de toren van het eeuwenoude kasteel nog fier overeind staat. Ik geniet van het uitzicht over bergen en meren tijdens mijn rondreis door het noorden van Wales.

Dolbadarn Castle wales rondreis

Caernarfon Castle

Het plaatsje Caernarfon ligt aan de kust van het noorden van Wales. Caernarfon wordt vooral bezocht vanwege haar kasteel.

Ik beken, ook ik verlaat het groene landschap van Wales voor een bezoek aan Caernarfon Castle. Ik beken, het is een leuke bezienswaardigheid! Het kasteel is goed bewaard en veel vertrekken zijn te bezichtigen. Ik beklim de torens van Caernarfon kasteel en ik kijk uit over de haven van Caernarfon. Ver onder me is het een wirwar van bootjes. Ik verblijf in een middeleeuws kasteel ver weg van de chaos.

Caernarfon Castle noord wales

Kasteel Caernarfon is goed te verdedigen. Het wordt beschermd door dikke muren en dertien muurtorens. De mooiste toren is de Eagle Tower (Adelaarstoren). Deze toren was ooit bedoeld als woontoren voor de koning. Uiteindelijk is de toren daar niet voor gebruikt.

Caernarfon Castle is gebouwd door koning Edward I na zijn verovering van Gwynedd in 1283. Voor de bouw van kasteel Caernarfon stond hier al een mottekasteel. Voor het mottekasteel stond er op deze locatie een Romeins fort.

Na een roadtrip van een paar dagen door Snowdonia National Park en Noord-Wales keer ik terug naar mijn (tijdelijke) woonplaats Leeds.