Eten in Lissabon

Lissabon is een mooie stad met toffe bezienswaardigheden waar je urenlang rond kunt dwalen. Het vele lopen maakt hongerig. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet waar je het beste kunt eten in Lissabon? Deze plekken serveren eten in Lissabon met een twist om je vingers bij af te likken!

Do like the locals 

Ik overnacht in Lissabon in een keurig appartement vlak bij de ingang van Castelo de São Jorge. Wanneer ik de taxi uitstap, komt Maria komt al aangesneld. In haar hand heeft ze een aantal broodjes en een pak sap voor bij het ontbijt.

Eet je liever buiten de deur? Jesscia deelt de leukste plekken om te ontbijten in Lissabon.

Maria is een schat van een mens, en heeft een hoop informatie over Lissabon. Ze deelt de lekkerste adresjes in de omgeving van het appartement. Zo fijn! In deze blog haar (en mijn) favorieten.

aperatief zalmmoes

De leukste plek van Lissabon: Chapito a Mesa

Chapito a Mesa is een centrum voor kunst en cultuur én een restaurant. Je moet door een kleine winkel om in het restaurant te komen. Op aanraden van Maria boek ik een tafeltje op het (overdekte en verwarmde) dakterras en terwijl het bliksemt en de regen tegen de ramen slaat, geniet ik van het lekkerste eten.

Terwijl ik wacht op mijn hoofdgerecht, krijg ik een aperitief van zalmmoes met mandarijn. Een gewaagde combinatie.

suckling pig

Alle gerechten op de kaart zijn origineel en nét een tikje anders dan je zou verwachten. Ik geniet van een suckling pig met een moes van zoete aardappels en als toetje neem ik een soort van crème brûlée van pompoen met gemberijs.

Adres: Chapito a Mesa, Costa do Castelo 7, Lissabon

Tip: Vergeet niet om te reserveren! Vlak bij Castelo de São Jorge ligt een aantal knusse adresjes, waar je zonder reservering bijna niet terecht kan. 

creme brullee

Eten in Lissabon: Claras em Castelo

Claras em Castelo is een klein restaurant met ongeveer vijf tafels. Als je hier wilt eten moet je absoluut op tijd reserveren! (Vaak kun je ’s ochtends nog een tafel reserveren voor dezelfde avond.)

Er is geen menukaart in het Engels, het vriendelijke personeel is echter niet te beroerd de lekkere gerechten voor je te vertalen. De keuze is niet heel groot, dat kan ook bijna niet anders in zo’n klein restaurant. Mijn oog valt op eend met pruim. Kan niet missen.

Adres: Claras em Castelo, Rua Bartlolmeu de Gusmao 31, Lissabon

Indiaas eten in Lissabon: Arco do Castelo

Heb je geen zin om een tafeltje te reserveren? Bij Arco do Castelo is vaak wel een plekje vrij. Dit restaurant is erg populair onder Portugezen en serveert Indiaas eten uit Goa.

De kaart is uitgebreid en de prijzen zijn laag. De aankleding van het restaurant is niet heel sfeervol, maar de goedlachse bediening maakt dat meer dan goed.

Adres: Arco do Castelo, Rua do Chao da Feira 25, Lissabon

Eten in Lissabon bij Verde Perto

Verde Porto is groot, maar door zijn houten room dividers voelt het niet heel massaal. Rode lampionnen geven het restaurant een beetje een oosterse uitstraling. De kaart is echter Europees met een ruime selectie van vlees- en visgerechten. Daarnaast staat er een aantal vullende maaltijdsalades op de kaart.

Adres: Verde Perto, Costa do Castelo 26 A, Lissabon

Toetje? The world needs Nata

De originele pastei Nata komt uit Belem, maar ook in Lissabon vind je deze zoete lekkernij. 

De kleine bakker binnen de muren van het paleis heeft meerdere malen een prijs gewonnen voor zijn Pastei Nata.

Adres: The Worlds needs Nata, Rua de Sta. Cruz do Castelo, 5 a 11, Lissabon