Ontdek Malaga en omgeving: een praktische gids voor autohuur op Malaga Airport

Volgende maand ga ik opnieuw naar Malaga. Ik heb er zo veel zin in! Malaga ligt in het betoverende Andalusië, een fijne bestemming om de winterzon in Spanje op te zoeken. Malaga is hét ideale beginpunt voor een autovakantie in Spanje met de huurauto.

In deze blog vertel ik meer over autohuur op Malaga Airport en een roadtrip door Andalusië.

nachtfotografie in malaga

Waarom een auto huren in Malaga?

Tijdens een roadtrip vanuit Malaga kun je prachtige landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes in Andalusië te verkennen. Naast Malaga zijn ook de steden Sevilla, Ronda, Granada en Cordoba een bezoek waard. Een aantal daarvan heb ik al bezocht en ik sta te popelen om meer te zien!

Een huurauto biedt mij de ultieme flexibiliteit om Andalusië op comfortabele wijze te ontdekken. Geen gezeul met bagage, ik gooi mijn tassen op Malaga Airport meteen in de huurauto. Dat is fijn, want ik ga met mijn moeder en de kleuter naar Malaga. Mijn moeder is niet meer zo mobiel.

Door de huurauto kunnen we in ons eigen tempo reizen, afgelegen plekken te verkennen en het prachtige Andalusië ontdekken. Een huurauto stelt me in staat om te stoppen op geheime plekken in Andalusië voor een foto, een drankje of een sanitaire stop.

Tips voor het Huren van een Auto op Malaga Airport

Wil je een auto huren in Malaga? Let goed op: je kunt zowel in de stad Malaga als op het vliegveld van Malaga een auto huren. Mijn keus valt op Malaga Airport, daar is het verkeer minder chaotisch dan in de binnenstad. Wel zo fijn als je in een vreemd land in een vreemde auto stapt.

Kiezen van de juiste autoverhuurbedrijf

Bij het huren van een auto op Malaga Airport is het belangrijk om voor het juiste autoverhuurbedrijf te kiezen. Er zijn verschillende aanbieders op het vliegveld. Ik vergelijk verschillende autoverhuurbedrijven op basis van prijs, klantrecensies en beschikbaarheid van de gewenste voertuigcategorieën. Ik ga een auto huren op Malaga Airport bij Cargest, een betrouwbaar bedrijf met een eigen vloot voor een scherpe prijs.

Wat te overwegen bij het huren van een auto

Bij het huren van een auto moet je niet alleen letten op de prijs, maar ook op zaken als brandstofbeleid, kilometerbeperkingen en mogelijke extra kosten. Voorkom verrassingen en lees altijd de kleine lettertjes.

Carget kent twee tarieven, een basic optie en een premium optie. Ik kies voor de laatste optie, deze is inclusief een onbeperkt aantal kilometers, een goede verzekering en zelfs een extra chauffeur (al zal ik van dat laatste geen gebruik maken – mijn moeder kan niet meer rijden).

Tip: maak altijd een filmpje met je telefoon wanneer je de auto op haalt. Dit is een handige aanvulling op het schadeformulier in het geval van schade.

De beste routes en bestemmingen rondom Malaga

Het is zonde om alleen in Malaga te blijven. Deze vakantie in Spanje wil ik zeker naar het Alhambra in Granada.

Must-Visit Plekken in de Regio

Er zijn veel mooie plekken in de omgeving van Malaga, van het pittoreske Nerja tot de historische stad Ronda. Ook de steden Sevilla en Cordoba zijn echte aanraders.

Vanuit Malaga Airport ben je dus in een paar uur verschillende mooie Spaanse steden. Ik twijfel nog tussen dagtrips vanuit Malaga of een korte roadtrip en overnachten op verschillende plekken. (Dat laatste is waarschijnlijk het leukste.)

muurschildering in malaga met een papegaai

Verborgen parels bereikbaar met de auto

Malaga strand is mooi, maar door zijn ligging dicht bij de stad kan het er ook druk zijn. Met de huurauto in Malaga kom ik gemakkelijk op mooie geheime plekken weg van de massa. Denk aan afgelegen stranden, schilderachtige dorpjes en adembenemende uitzichtpunten.

Tips voor een veilige en comfortabele autorit in Andalusië

Het rijden in Spanje vereist enige voorbereiding. Hier zijn enkele tips om je autorit veilig en comfortabel te maken.

Rijden in Spanje: wat moet je weten

Van verkeersregels tot tolwegen, ken de basis van autorijden in Spanje. De meeste verkeersregels in Spanje komen overeen met de regels in Nederland. Op de website van de ANWB staan de belangrijkste regels.

Voorbereiding van je auto voor de reis

Een goed voorbereide auto zorgt voor een zorgeloze reis. Controleer de bandenspanning, vloeistoffen en zorg ervoor dat je je rijbewijs (en creditcard) bij je hebt.

Om te navigeren gebruik ik altijd GoogleMaps. Voor actuele verkeersinformatie moet de roaming aanstaan (check bij de Nederlandse provider wat de kosten zijn), je kunt eventueel ook kaarten downloaden in GoogleMaps en gebruik maken van offline kaarten.

Ik heb niet zo’n goede ervaringen met het huren van kinderstoeltjes in het buitenland. De kleuter is inmiddels groot en zwaar genoeg voor een zitverhoger, daarvoor nam ik voor haar een opvouwbaar autostoelje mee. De autostoel (klasse 1, 9-18 kg) is zo klein dat het makkelijk in een koffer past – terwijl het qua veiligheid en comfort nauwelijks onderdoet voor het stoeltje thuis.

In deze blog lees je meer over verre autoreizen met een baby, dreumes of peuter.