Street food eten in Seoul (lekker en goedkoop!)

Seoul is een paradijsje voor foodies! Streetfood, lokale restaurantjes en hippe koffietentjes, op elke straathoek kun je je maag vullen. Het is lastig niet continu te eten en al het lekkers te proberen. Gelukkig kun je erg goedkoop eten in Seoul. 

Leer meer over Seoul.

Gwangjang Market: dé plek om te eten in Seoul

De bovenstaande gerechten kan je op veel verschillende plekken eten in Seoul. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Probeer het eens Supyo-ro of Gwangjang Market.

Gwangjang Market is een overdekte markt vlakbij metrostation Jogno 5(o)-ga. Overdag kun je op de markt verse levensmiddelen, mooie stoffen en huishoudelijke producten vinden. In de avond zijn de meeste marktkraampjes echter gesloten en ontstaat er een foodmarkt.

Ieder kraampje heeft zo ongeveer zijn eigen specialiteit. Je bestelt wat je hebben wilt en je eten wordt voor je neus bereid. Verser kan niet! Je eet de gerechtje zittend aan een grote picknicktafel tussen de locals. Gwangjang Market is daarom niet alleen een leuke plek om lekker te eten, maar ook om gezellig een praatje te maken met de Koreanen, cultuur te snuiven of mensen te kijken.

Ik testte de lekkerste (en raarste) Koreaanse gerechten voor je.

Gimbap

Gimbap is een van mijn favoriete gerechten in Seoul. Het lijkt op sushi, maar de rolletjes zijn gemaakt van rijst en groente in zeewier. Besprenkeld met een beetje olie en sesamzaadjes.

Je kan op veel plekken gimbap eten in Seoul. Het wordt zowel in kraampjes op straat verkocht als in restaurantjes of in een van de food markets van de stad.

Een portie gimbap kost ongeveer 3000 Wong.

Ramen

Ramen is geen typisch Koreaans gerecht. In Korea zijn ze echter dol op ramen! Een kruidige soep met noodles en een eitje. Heerlijk om vocht en zout aan te vullen op een warme dag.

Een portie ramen kost ongeveer 3000 Wong.

Kimchi

Rood, geel, soms oranje. Bij elke Koreaanse maaltijd wordt kimchi geserveerd. Een populair bijgerechtje van gefermenteerde groenten.

Bibimbap

Wanneer ik alleen reis, heb ik vaak geen zin om ergens uitgebreid te gaan tafelen. Meestal kies ik voor streetfood aangevuld met wat lekkere (en gezonde) snacks.

Voor de bibimbap maak ik een uitzondering. Ik kies een lokaal restaurantje in de wijk Daehango. Het zit wat ongemakkelijk, zo op de grond. Mijn lange benen passen niet onder het lage tafeltje. Ik vouw mezelf op tegen de muur en dan wordt mijn eten geserveerd. Kleine bakjes met rijst, omelet, tofu, waterspinazie en kimchi. In het begin snap ik niet helemaal hoe ik dit gerecht moet eten, maar de vriendelijke eigenaresse van het restaurant helpt me op weg.

Ik kan iedereen aanraden om net als ik bibimbap te eten in Seoul! Voor bibimbap met verschillende groenten betaal ik 6000 Wong.

Gefrituurde snacks

Je kan het zo gek niet bedenken, of de Koreanen frituren het. Worstjes op een stokje. Omelet voor in de soep. Cheese and shrimp bars. Een gepaneerd zoet broodje met een worstje erin.

Ik vind gefrituurde Koreaanse snacks lekker, al had ik snel genoeg van de gefrituurde zooi. Ik heb niet alle opties getest, dan zou ik niet meer in mijn vliegtuigstoel passen.

Je hebt al gefrituurde snacks vanaf 1000 Wong.

Rice cake and dumpling soup

Op Gwangjang Market eet ik een grote kom rice cake and dumpling soup met wat stukjes vlees. De soep is erg lekker, de rice cake is vrij chewy. Heel apart.

Een portie Rice cake and dumpling soup kost ongeveer 5000 Wong.

Dumplings kun je natuurlijk ook eten zonder soep.

Rice juice

Ja, je leest het goed. Sap van rijst. Aan het kookvocht van rijst voor wat extra suiker toegevoegd. Dit drankje kun je kopen op verschillende Koreaanse markten. Rietje erin en klaar. Wel uitkijken dat een enkele verdwaalde rijstkorrel het rietje niet verstopt.

Een beker rice juice kost ongeveer 1000 Wong.

Rice sweets

Nog meer rijst: nu als zoete snack. Vrolijk gekleurde balletjes van rijst gevuld met bijvoorbeeld suikersiroop.

Een portie rice sweets kost ongeveer 1500 Wong.

Gestoomde cakejes

Deze gestoomde cakejes van rijstmeel zijn op veel plekken te koop. De kleur kan variëren. Soms zijn smaken zoet met rozijntjes als garnering, soms zijn ze meer hartig met bruine bonen (!).

Te koop vanaf 1000 Wong.

Pufferfish: luxe eten in Seoul

Er is een gerecht wat ik niet geprobeerd heb. De pufferfish. Pufferfish zijn een ware delicatesse en behoorlijk aan de prijs. Alleen een goede kok kan een pufferfish bereiden. Als een pufferfish goed is bereid, prikkelt niet alleen de smaak van het dier de zintuigen, maar ook het gif. Is de pufferfish niet goed bereid, dan kan het eten van de vis een dodelijke afloop hebben.

Ben je op zoek naar bijzonder eten China? Kijk dan snel naar deze tien Chinese hapjes!