Slapen op Texel: familiekamer of vakantiehuis?

Heb je een weekendje Texel met kinderen gepland? Dit zijn fijne kindvriendelijke hotels waar je fijn kunt slapen op Texel. Vanuit deze hotels met familiekamer kun je mooie plekken ontdekken, genieten van het strand van Texel en wandelen of fietsen.

Er zijn op Texel zeven dorpen met elk hun eigen sfeer. Dit zijn Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Zoek je een hotel op Texel met familiekamer? Grote kans dat je in het centrum van een van deze mooie plaatsen van Texel belandt! Slaap je liever niet in een authentiek (vissers)dorp? Tussen de dorpen in de gemeente Texel liggen leuke vakantieparken en kamers bij particulieren. 

Tip: Dit zijn de mooiste plekken van Texel.

Hotel in den Burg Texel

Den Burg ligt in het centrum van het eiland. Hier ligt ook de VVV van Texel waar je dagelijks terecht kan voor handige tips en kaarten van Texel. De mooie plekken en bezienswaardigheden van Texel liggen (bijna) allemaal op fietsafstand van den Burg. Texel heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden waardoor fietsen op Texel een leuke activiteit is voor jong en oud!

Zoek je een leuk hotel met familiekamer in den Burg?

wandelen strand kinderen

Hotels in den Koog Texel

Badplaats de Koog ligt in het westen van het eiland direct aan Texel strand. Het oude dorp heeft alles in zich voor een geslaagd dagje Texel met kids: je kunt hier ligstoelen windschermen of een strandhuisje huren, strandpaviljoens en andere hotspots voor een hapje en drankje en natuurlijk winkels waar strandspullen worden verkocht.

Ecomare is het centrum voor de Noordzee en de wadden. Hier is een natuurmuseum en opvang voor onder andere zeehonden en vogels. Bij Ecomare kun je ook excursies boeken.

Hotels met familiekamers aan zee (of vlak erbij)

  • Fletcher de Koogh heeft een familiekamer aan zee mét welness.  
  • Hotel de Koog

zeehonden spotten in nederland

Hotel in den Hoorn Texel

Den Hoorn is een pittoresk dorp in het zuiden van Texel. Wanneer je het dorp binnenrijdt springt meteen de markante kerk in het oog – deze wordt veelal omringt door schapen. Typisch Texel!

Den Hoorn ligt op een steenworp afstand van de Duinen van Texel. Hier vind je bijzondere ‘grijze’ duinen met veel leuke wandelroutes en historische bunkers.

Zoek je een leuk hotel op Texel met familiekamer?

  • Hotel Botanique heft ruime familiekamers met plek voor twee extra bedden (en een kinderbedje)

Hotel in de Cocksdorp

Het noorden van Texel is mijn favoriete regio! Hier liggen mooie plekken op Texel als de Eierlandse Dam, de Texel Vuurtoren, brede stranden en bijzondere duinlandschappen. Hier ligt ook de Cocksdorp, het meeste noordelijke dorp van het eiland.

Tot de dertiende eeuw hoorde dit deel van het Waddeneiland bij Vlieland, maar door het ontstaan van het Eierlandse Gat is het Eierland ‘losgeweekt’ van Vlieland en aan Texel gegroeid. De boot naar Vlieland vertrekt vanuit het noorden van Texel vlak bij strandtent Kaap Noord.

Tip: Eliane geeft een aantal kindvriendelijke tips voor Texel.

Zoek je een leuk hotel met familiekamer en zwembad?

  • In de Cocksdorp ligt het luxe Boutique Hotel Texel. Familiekamers zijn aanwezig voor een gezinsvakantie. O ja, er is zelfs een verwarmd binnenbad én een goed restaurant. 

overnachten de cocksdorp texel

Texel: familiekamer of vakantiehuis? 

Een hotel biedt een comfort, maar zeker met jonge kinderen heeft een appartement of vakantiehuis ook zijn voordelen. De meeste vakantieparken op Texel hebben verschillende speeltuinen, een indoorspeeltuin en een zwembad.

Verblijf je liever in een huisje met Sauna? Net buiten de Cocksdorp in de duinen van Texel ligt Landal Sluftervallei. Dit is een goede uitvalsbasis om te wandelen op Texel.

Mijn ervaring met Landal Sluftervallei

Spoiler alert: mijn eerste ervaring met Landal Green Parks is zeer positief!

Mijn huisje op Landal Sluftervallei is heerlijk ruim: dat is fijn tijdens een weekje weg naar Texel met kinderen. De kleine reiziger rent van kamer naar kamer. (We hebben gekozen voor een huisje met twee slaapkamers.) Ondertussen spot ze konijnen die vrolijk in de duinen rondom het huisje huppelen. Het huisje ligt beschud in de duinen en je hebt geen last van inkijk.

De keuken van de huisjes op Vakantiepark Landal Sluftervallei is van alle gemakken voorzien. Soms is het handig om zelf te koken, ondanks dat er veel leuke hotspots zijn om te eten op Texel. Bovendien kun je bij Landal een gourmetpakket bestellen of frietjes halen. 

Op het park liggen verschillende speeltuinen, waaronder een waterspeeltuin. Daarnaast is er een overdekt zwembad en een binnenspeeltuin. Kortom: er is voldoende vermaak.

Kijk snel naar de beschikbaarheid van Landal Texel Sluftervallei.

landal sluftervallei texel

Meer waddeneilanden: Ameland met kinderen

Het weekje Texel is heel goed bevallen! Ook de andere Waddeneiland lonken.

Er volgt binnenkort een blog over Ameland.