Strand, vulkanen en jungle

Sumatra

Waar moet je heen voor een onvergetelijke vakantie? IkReis geeft een overzicht van de leukste bestemmingen en mooie plekken in Indonesië inclusief instapklare voorbeeldroutes.

Het eiland Sumatra ligt in het westen van Indonesië. Hier vind je uitgestrekte jungle, orang-oetans, verschillende andere soorten apen en kleine (onbewoonde) eilanden met witte stranden. Vergis je niet: het eiland is uitgestrekt en de wegen zijn niet altijd even goed. Neem dus voldoende tijd om het eiland te ontdekken of kies voor een binnenlandse vlucht.

Jenny heeft stagegelopen in Batam, een klein eiland in de provincie Sumatra (dicht bij Singapore). Laten heeft ze een mooie rondreis door het noorden van Sumatra gemaak.

route sumatra
Route Noord-Sumatra

Dit deel van Indonesië staat bekend om uitgestrekte jungle, orang-oetans, wildlife en kleine (onbewoonde) eilanden met witte stranden. Reizen naar Sumatra is een groot avontuur

borobudur op java
Route Indonesië (ga eilandhoppen)

Of je nu op zoek bent voor inspiratie voor je backpack route Indonesië of een individuele rondreis – deze blog helpt het je met het bepalen van je Indonesië route. 

orangoetan in sumatra
Orang-oetans spotten

Ben je klaar voor je jungle trekking in Indonesië? Ga orang-oetans spotten in de jungle van Bukit Lawang. Met een goede gids heb je veel kans om wildlife te spotten!

strand bij pulau weh
Duiken bij Pulau Weh

In het uiterste noordwesten van het eiland ligt Pulau Weh. Hier kun je duiken tussen grote scholen vissen, macroleven en de warme stromen van onderwatervulkanen

met een bootje op het toba meer in sumatra
Samosir en Lake Toba

Het Tobameer is een groot kratermeer in Indonesië. Relax aan de oevers van het Tobameer, kruip door verborgen grotten en dompel je onder in de cultuur van de Toba Batak-stam

jenny bij berastagi
Berastagi

Bezoek Berastagi tijdens je Indonesië reis. Berastagi is een goede uitvalsbasis voor de Sinabung vulkaan, de Sibayak vulkaan en verschillende traditionele Karo dorpen.

Boek hier je overnachting

takengon in aceh
Aceh

Als vrouw alleen reizen door Aceh? In deze blog deel ik mijn ervaring! Reis van Pulau Weh naar Ketambe en overnacht in het onbekende Bireuen en Takengon

aap in sumatra
Ketambe

Veel reizigers bezoeken Gunung Leuser Nationaal Park vanuit Bukit Lawang. Maar je kunt óók kiezen voor een trekking vanuit Ketambe, dat is veel minder toeristisch!

Nieuwsbrief

Wil je (maximaal) zes keer per jaar een flinke dosis reisinformatie en tips voor de mooiste foto's je mailbox? Schrijf je dan in voor de IkReis nieuwsbrief.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.