verborgen stammen en duiken in het paradijs

West-Papua

Indonesië is een archipel die bestaat uit duizenden eilanden, hiervan is slechts een deel bewoond. Het land is uitgestrekter dan Europa en ieder eiland heeft zijn cultuur, unieke eigenschappen en bijzondere bezienswaardigheden.

West-Papua staat bekend om zijn bijzondere culturele bezienswaardigheden. Aan het Sentanimeer liggen traditionele dorpen en de stammen in de Baliem Vallei hebben maar weinig contact met de buitenwereld. Raja Ampat is een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld is.

Jenny reist in 2024 voor de 16de keer naar Indonesië. In deze blog vind je haar mooiste reisroutes door Indonesië (verder dan Java en Bali).

stammen in de baliemvallei
West-Papua

West-Papua ligt in het oosten tegen de grens met Papua Nieuw Guinea. De zee van Papua is er blauwer dan blauw, het landschap is ruig en in het binnenland wonen bijzondere stammen

trekkijg in baliem
Baliem Vallei

Tips voor een trekking in de afgelegen Baliemvallei. Hier vind jaarlijks in juli het Baliem Festival plaats, een festival waar verschillende stammen hun tradities is leven houden

stramd van biak
Biak

Ongerepte stranden en bijzonder duiken. Reis mee naar het onbekende Biak in West-Papua. Hier vandaan kun je een excursie maken naar het onbewoonde eiland Rurbas

het meer van sentajni in papua
Sentani

Bezoek het Meer van Sentani in bijzonder West-Papua Indonesië. Langs het meer liggen verschillende traditionele visserdorpen met oud houtsnijwerk die je met een bootje kunt bezoeken

duiken in bali
Duiken in Indonesië

Indonesië kent een grote biodiversiteit met walvishaaien, manta’s en dolfijnen naast kleine organismen als zeeslakken en zeepaarden. Dit zijn de mooiste plekken om te duiken!

duiken in west-papua
Duiken in Raja Ampat

Laat je meevoeren door de stromingen van de Indonesische wateren en ontdek waarom Raja Ampat terecht bekend staat als een van de meest adembenemende duikbestemmingen op aarde. 

Nieuwsbrief

Wil je (maximaal) zes keer per jaar een flinke dosis reisinformatie en tips voor de mooiste foto's je mailbox? Schrijf je dan in voor de IkReis nieuwsbrief.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.