De 7 mooiste eilanden in Azië

Een strandvakantie is niet mijn ding. Ik heb het geduld niet om urenlang te bakken op het zand. (En ik verbrand snel.) Toch kan ik genieten van mooie eilanden in Azië met witte stranden en kokospalmen. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste eilanden in Azië.

1. Perhentian Kecil: een bounty eiland in Azië

Voor de oostkust van Maleisië liggen de Perhentian Islands. Deze eilanden horen wat mij betreft tot de mooiste eilanden van Azië. De stranden van de Perhentian Islands zijn witter dan wit, in de kraakheldere zee kun je mooi snorkelen en duiken in Maleisië en in het binnenland vind je (semi)ongerepte jungle. Om van het ene naar het andere strand te hoppen kun je het beste een bootje nemen.

Ik heb overnacht in een houten bungalow op een rustige baan van Perhentian Besar. De zee blijft hier lang ondiep, wat Perhentian Besar een fijne bestemming maakt voor een verre reis met kinderen.

Tip: Wil je meer vertier en nóg mooiere stranden? Dan is Perhentian Kecil the-place-to-be.

2. Gili-eilanden: duiken bij mooie eilanden in Azië

Vlak bij mijn geliefde Bali liggen de Gili-eilanden, drie pareltjes voor de kust van Lombok. De Gili’s staan bekend om hun relaxte sfeertje, bovendien is dit een van de mooiste plekken om te duiken in Indonesië! De Gili’s zijn een hotspot voor beginnende en meer gevorderde duikers.

De Gili-eilanden zijn klein. Naast snorkelen, duiken en zwemmen zijn er niet veel activiteiten op deze mooie plek.

Tip om te overnachten: Ombak Sunset voor de mooiste zonsondergangen over Bali!

3. Delft Island: Nederlandse geschiedenis in Sri Lanka

Ik hoor je denken: Delft ligt toch niet in Azië? Jawel! In het noorden van Sri Lanka op een uurtje varen van Jaffna ligt het mooie Delft. Dit authentieke stukje Sri Lanka bezoek je niet voor een strandvakantie in Azië, maar de mooie plek is zeker een kleine omweg waard!

4. Duiken in de Filipijnen: het mooie Moalboal

Moalboal en het kleinere Pescador Island horen tot de mooiste plekken om te duiken in de Filipijnen. Met een beetje geluk word je omringd door enorme scholen sardines , zie je zeldzame manderijnvissen en schildpadden. 

Moalboal is een gezellig door zijn vele hotels, restaurantjes en duikwinkels. Er is veel accommodatie voor elk budget. Moalboal is erg in trek bij duikreizen, maar er hangt tegelijkertijd nog een gezellig backpack vibe. Moalboal is een fijne plek om te duiken en relaxen in Azië!

Tip: Magic Island is dé plek om te overnachten op Moalboal. Dit fijne hotel is gekoppeld aan een goede duikschool.

5. Penang: een eiland vol bezienswaardigheden en lekker eten

Als gezegd, je maakt me niet gelukkig van een plek waar ik alleen maar zandkorrels kan tellen. Doe mij maar een plek waar je veel kunt doen in Azië. Een voorbeeld daarvan is Penang in Maleisië. De stranden van Penang zijn niet je-van-het, toch is Penang een van de leukste eilanden van Azië. Penang is bezaaid met unieke tempels, gave straatkunst, veel gezellige eettentjes én street food op elke straathoek.

6. Een bijzondere rondreis op Taiwan

Nog zo’n mooi eiland in Azië wat je niet meteen koppelt aan mooie tropische stranden. Logisch, Taiwan is geen tropisch eiland. Ik ben echter verliefd op de felblauwe zee, de grillige rotsen en de bizarre kliffen. En de uitzichten! Taiwan is absoluut een droombestemming in Azië.

Ben jij fan van zandstranden? Dan mag je het zuiden van Taiwan niet overslaan. De oostkust van Taiwan met de avontuurlijke Taroko Kloof en bruisend Taipei zijn mijn hoogtepunten van Taiwan.

7. Nusa Penida Indonesië

Ik twijfel of Nusa Penida thuis hoort in het lijstje van mooiste eilanden in Azië. Nusa Penida vaak geroemd als het Bali van decennia geleden, maar die geuzentitel is Nusa Penida niet (langer) waard. De bekende bezienswaardigheden van Nusa Penida worden overspoeld door rijen auto’s, wat afbraak doet aan het authentieke karakter van Nusa Penida.

Dat neemt niet weg dat Nusa Penida prachtig mooi is, vooral als de grote stroom dagjesmensen vanuit Bali het mooie eiland in Azië verlaten heeft en de rust is wedergekeerd. Aan het eind van de middag, wanneer de zon langzaam achter de horizon verdwijnt, is Nusa Penida echt geweldig!

Tip: Wil je overnachten op Nusa Penida? Dat kan in deze beroemde boomhut met uitzicht op zee of in dit fijne hotel.