Ga naar Oaxaca voor het lekkerste eten in Mexico

Als fan van de Aziatische keuken heb ik niet echt een beeld bij het eten in Mexico. Bij Mexicaans eten denk ik vooral de “wereldgerechten” uit de supermarkt als burrito’s en taco’s. Tijdens mijn rondreis door Mexico kom ik er echter al snel achter dat de keuken van Mexico veel veelzijdiger is. Vooral in Oaxaca kun je veel plekjes vinden om lekker te eten in Mexico!

Eten in Mexico: food tours in Oaxaca

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zó veel leuke plekken om te eten in Oaxaca, dat het moeilijk is de állerlekkerste Mexicaanse gerechten te vinden. Een lokale gids kan je helpen, en je leert gelijk meer over de Mexicaanse keuken.

Wil je zelf op pad en lekker eten in Oaxaca? Onderstaande plekjes zijn top!

Ontbijt in Oaxaca

Pan con Madre

Pan con Madre is mijn favoriete bakker in Oaxaca. Wat zeg ik, dit is mijn favoriete bakkerij in Mexico! Op een krijtbord zie je van uur tot uur welke broodjes er gebakken worden en op is op. Zo weet je zeker dat je heerlijk vers knapperig brood krijgt.

Mijn appartement in Oaxaca ligt om de hoek, ik kies daarom voor een take away breakfast. Er is ook een schaduwrijk terras waar je kunt ontbijten in Oaxaca.

C. de Quetzalcóatl 205-D, Ruta Independencia, Centro, 68000 Oaxaca de Juarez, Oaxaca, Mexico

Cafe Brujula

Start je dag met een lekkere koffie en een goed ontbijt bij Cafe Brujula. Daarna heb je volop energie voor een lange wandeling langs de bezienswaardigheden in Oaxaca!

C. Macedonio Alcalá 407, Centro Historico, Plaza Santo Domingo, 68000 Oaxaca de Juarez, Oaxaca., Mexico

Lunch/dinner

Mercado 20 de Noviembre

Wil je goedkoop eten in Oaxaca City? Breng dan zeker een bezoek aan de Mercado 20 de Noviembre. Op deze typisch Mexicaanse markt vind je niet alleen ingrediënten om zelf te koken, maar je kunt er ook lekker en goedkoop eten.

Verwacht geen sfeervolle verlichting of een bijzondere entourage, op de Mercado 20 de Noviembre zit je op plastic krukjes met een TL-balk boven je hoofd.

Wil je meer streetfood eten in Mexico? Ook op de naastgeleden Mercado Benito Juaraz vind je lokale gerechtjes, waaronder gefrituurde insecten.

Zandunga Sabor Istmeno

Zandunga Sabor Istmeno is een centraal geleden restaurant niet ver van de Jardin Etnobotanico de Oaxaca (de botanische tuin) en de kerk Santo Domingo de Guzman, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oaxaca. Het restaurant ligt ietwat verscholen aan een mooie patio met toffe muurschilderingen en een gezellige bar.

Op de kaart staan typische Mexicaanse gerechten, die niet alleen uitblinken in smaak maar ook in opmaak. Natuurlijk ontbreekt de Oaxaca kaas niet op de menukaart, dit is een heerlijke kaas uit de regio.

Adres: Manuel García Vigil # 512-E, Centro, 68000 Oaxaca de Juarez, Oaxaca, Mexico

lekker eten in oaxaca

RAMEN-YA Kintaro Restaurante

Wil je even heel iets anders? RAMEN-YA Kintaro Restaurante is een van de beste Japanse restaurants van Oaxaca. Op de kaart staan onder andere ramen en vers gemaakt sushi. RAMEN-YA Kintaro Restaurante is iets duurder dan het gemiddelde restaurant in Oaxaca.

Adres: C. de Ignacio Allende 316, Ruta Independica, Centro, 68000 Oaxaca de Juarez, Oaxaca Mexico

El Tipico Oaxaca

Wil je lekker eten in Oaxaca op een plek die niet wordt platgelopen door toeristen? El Tipico is een lokaal restaurant met eenvoudige lokale en traditionele gerechten als entomatadas con tasajo (gevulde Mexicaanse pasta) en chocolate de agua. Het restaurant is vooral in trek bij de locals.

Wil je hier eten? Zorg dat je wat Spaans spreekt of dat je telefoon kan helpen om de menukaart te betalen, de bediening spreekt namelijk geen Engels.

Adres: Zarate 207, Ruta Independencia, Centro, 68000 Centro, Oaxaca, Mexico

Praga Coffee Bar

Je kunt terecht voor overheerlijke koffie bij de Praga Coffee Bar, maar er is meer dan dat! De Praga Coffee Bar heeft namelijk óók een voortreffelijke keuken. Op de kaart staat onder meer mole, een typische hartige chocoladesaus uit de regio. Dit is iets wat je echt moet proeven tijdens je vakantie in Mexico. De smaak van de mole combineert goed met Oaxaca kaas.

C. de Ignacio Allende 106, Ruta Independencia, Centro, 68000 Oaxaca de Juarez, Oaxaca Mexico