Reisfotografie: een overzicht van de beste fotografietips

Iedereen wil mooie foto’s maken op reis. Op IkReis vind je daarom niet alleen een hoop tips voor reizen, maar help ik je ook met het maken van betere foto’s. In deze blog vind je een handig overzicht van mijn fotografietips gesorteerd op onderwerp.

Het maken van foto’s is geen rocket science. Met deze fotografietips maak je zonder veel inspanning betere foto’s.

Tips voor de technische kant van de fotografie

Weet jij wat alle knopjes van je spiegelreflexcamera doen? Deze blogs helpen je om de theorie achter het maken van foto’s beter te doorgronden. En dat is verre van saai!

Onderstaande blogs bevatten duidelijke infographics, voorbeeldfoto’s en een hoop persoonlijke tips.

Welke camera en accessoires op reis?

De beste camera is de camera die je bij je hebt. Maar als dat de juiste camera dat moment is, is het maken van mooie foto’s een stuk eenvoudiger! Fotografie kan een dure hobby zijn. Toch zijn er gadgets en accessoires die ík in ieder geval niet wil missen. Uiteraard deel ik deze met jou.

witte woestijn in egypte

FotografieTips voor elke plek ter wereld

Reisfotografie is altijd anders. Je locatie en de omstandigheden veranderen van dag tot dag. Het is lastig om een keer terug te gaan wanneer je foto toch niet zo mooi blijkt als dat je in eerste instantie dacht. In deze blogs deel ik mijn ervaringen voor reisfotografie.

Tips voor fotograferen onder alle weersomstandigheden 

Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. Er bestaat ook geen slecht weer om te fotograferen, alleen een slechte voorbereiding. Deze tips helpen je op weg.

Tips voor het fotograferen van mensen

Mensen maken het land. Maar hoe maak je op een respectvolle manier de mooiste foto’s van mensen?

portet op reis

Tips voor natuurfotografie

Niemand is een binnenmens! Trek er op uit en maak de mooiste foto’s in de natuur. Elk seizoen is anders, ik verveel me daarom nooit.

eekhoorn fotograferen

FotografieTips: spelen met licht

Fotografie is spelen met licht. Maar juist als er weinig licht is, is het lastig om foto’s te maken. Het kost misschien wat tijd en moeite, maar ook zonder veel licht kun je mooie en originele foto’s maken.

fotografietips beweging

Wat doe je met je foto’s na de reis?

Het is natuurlijk zonde om je foto’s na de reis te vergeten en uiteindelijk kwijt te raken. Bij deze een fijne dosis inspiratie en tips!

Ik ben nog lang niet klaar met het delen van tips en ervaringen. Deze lijst zal dan ook regelmatig aangevuld worden.