4 weken door Argentinië: dit is de leukste route in de winter

Kun je reizen in Argentinië in de winter? Ik maak mooie rondreis van 4 weken door Argentinië in de maanden juli en augustus. In deze blog deel ik mijn route.

Wil je weten hoe je een reis naar Argentinië zo betaalbaar mogelijk houdt? Lees dan vooral ook mijn budgettips voor Argentinië. Ik reisde vooral met de bus door Argentinië.

Route Argentinië: een rondreis van 4 weken

Argentinië is een groot land en ik heb ‘maar’ een maand om het land te verkennen. Ik moet dus keuzes maken. Na veel wikken en wegen besluit ik de volgende route af te leggen:

Mijn rondreis door Argentinië start in Buenos Aires. Hier komt mijn vliegtuig toevallig aan.

Mijn tweede stop ligt minder voor de hand: ik neem een nachtbus naar Mercedes voor een bezoek aan Esteros del Iberia. Een moerasgebied zonder toeristen, maar mét kaaimannen, capibara’s en de meest prachtige zonsondergangen. Heb je een paar dagen over tijdens de rondreis? Neem dit gebied dan op in je route voor Argentinië!

Vanuit Esteros del Iberia reis ik verder naar het noorden richting de grens met Brazilië. Op weg stop ik een paar nachten in Posadas. Hier bezoek ik een aantal Jezuïeten missies. Daarna ga ik naar de watervallen van Iguázu. Met stip de mooiste watervallen die ik ooit gezien heb. En wat ben ik een geluksvogel dat ik de watervallen óók vanuit een helikopter mag zien!

Na ruim anderhalve week sluit ik het eerste deeltje van mijn reis door het oosten van Argentinië af en vlieg ik van Iguázu naar Salta. Met een huurauto trotseer ik hobbelende gravelwegen en verken ik de  Jujuy. Kleurrijke bergen, wandelen en kale zoutvlakten. Ook in de provincie Salta geniet ik van de bergen en de natuur en proef ik bovendien de lekkerste wijn.

In mijn laatste week zak ik af voor een aantal wandelingen bij Tafi del Valle, een klein dorp in de bergen. Via Cordoba reis ik terug naar Buenos Aires.