Slapen bij de boer met kinderen in Drenthe

Soms heb ik even helemaal genoeg van de stad, dan wil ik rust en op avontuur in de natuur. Het liefst kies ik dan een bijzonder verblijf. Met Hemelvaart ging ik logeren bij de boer in Drenthe. Uiteraard ging mijn gezin ook mee en ik kan je verzekeren: slapen bij de boer met kinderen is geweldig! 

Logeren bij de boer Drenthe

Slapen bij de boer is een feestje! Nederland heeft veel boerencampings. In een grijs verleden ging ik wel eens overnachten bij de boer met mijn tentje, maar met mijn gezin kies ik voor de luxe van een huisje bij de boer.

Mijn oog valt op Boerderij ’t Noordland in Wittelte in Drenthe. De boerderij ligt tussen de brinkdorpen Diever en Dwingeloo vlak bij het Dwingelderveld en het Holtingerveld. Op het grote erf van de woonboerderij staan drie luxe appartementen, de Baander, de Bedstee en de Hilde. Alle appartementen hebben eigen sanitair en een keuken die van alle gemakken is voorzien. De appartementen zijn stijlvol ingericht met oog voor detail.

Na lang wikken en wegen valt mijn keus op de Hilde: het knusse appartement heeft een slaapkamer op de bovenverdieping met een ledikant voor de kleine reiziger. Zo kan de dame op tijd naar bed zonder last te hebben van papa en mama beneden.

De Hilde is geschikt voor twee personen en een baby/dreumes. Gezinnen met oudere kinderen kunnen voor een vakantie bij de boer terecht in een van de andere appartementen.

eten bij de boer

Robuust ontbijt

Elke ochtend staat er (geheel coronaproof!) een goede gevulde ontbijtmand voor de deur. In de mand zitten verschillende soorten broodjes, vers fruit, sap, verse melk en meer. Wat overblijft van het ontbijt peuzelen we op bij de lunch – het is zonde om voedsel weg te gooien.

jacuzzi noordland

De hottub van Boerderij ’t Noordland

Het hoogtepunt van luxe kamperen bij de boer in Drenthe is misschien wel de hottub. In een afgeschermd hoekje van het erf staat een heuse hottub. Deze wordt op verzoek opgestookt. Hier kun je heerlijk ontspannen na een dag actief zijn in de natuur.

Slapen bij de boer met kinderen

De kleine reiziger is helemaal in haar sas. Het duurt niet lang voordat ze de Hilde haar ‘nieuwe thuis’ noemt. Ondanks dat het nieuwe thuis goed bevalt, gaat ze het liefst naar buiten. Op het grote erf staan fietsjes en loopautootjes voor kindjes van alle leeftijden. Ook is er een zandbak, een schommel, een glijbaan en een trampoline. Slapen bij de boer in een vakantiehuisje met trampoline blijkt een schot in de roos.

De kleine reiziger krijgt steeds meer wensen en kan deze steeds beter uiten. Dat belooft wat voor de toekomst!

geiten voeren op de boerderij

Kamperen bij de boer: paarden, geiten, kippen en konijnen

Spelen bij de boer is leuk, maar de beestjes maken het af. Al snel is het vaste prik tijdens het kamperen bij de boer, de paarden en de geiten moeten iedere ochtend gevoerd worden. Kinderen kunnen kijken bij de boer of zelfs helpen.

Tip: Wil je paardrijden tijdens je vakantie in Drenthe? Direct naast Boederij ’t Noordland ligt een manage.

Doen in Dwingeloo en omgeving 

Er is genoeg te zien en te doen in de omgeving ’t Noordland.

In Nationaal Park Dwingelderveld kun je prachtig wandelen en fietsen. Er zijn veel wandelroutes op het Dwingelderveld, veel van deze wandelingen in Drenthe zijn ook geschikt voor kinderwagens. In deze blog neem ik je meer naar Plankenpad Dwingelderveld en andere leuke routes.
Schapen op de Drentse Heide

hunebedden in drenthe

Op het Holtingerveld kun je wandelen, fietsen én hunebedden zien. Een hunebedden fietsroute is een must do tijdens je bezoek aan Drenthe.

Wist je dat er in de buurt van Dwingeloo en Diever tulpenvelden staan? Hier lees je meer over wandelen tussen de tulpen in Drenthe.

Tip: Lees meer over wandelen bij Echten en Ruinen en een vakantie bij de boer.