Weekendje België: stedentrips en natuur

Je hoeft niet ver te reizen om verrassende plekjes te ontdekken. België is een fijne bestemming voor een weekendje weg of een (korte) vakantie dicht bij huis. Lees snel verder voor de leukste stedentrips en uitstapjes tijdens een weekende België!

Leukste stedentrips in België

Striproute van Brussel

Brussel staat in het teken van de strip! Tijdens een thematische wandeling kun je langs ruim zestig murals van bekende (en minder bekende) striphelden lopen.

Lees meer over de striproute van Brussel.

Een stadswandeling langs verborgen plekjes in Luik

De stad Luik is misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming voor een stedentrip in België. En dat terwijl Luik heel veel onbekende en verborgen bezienswaardigheden heeft!

Lees snel meer over mijn stadswandeling langs bezienswaardigheden in Luik en street art in Luik.

Wekeendje Mons: de culturele hoofdstad van Europa

In 2015 was de stad Mons (Bergen) in Wallonië de culturele hoofdstad van Europa. Het zal je niet verbazen dat er in Mons en omgeving heel veel te doen en te beleven valt. In deze blog lees je meer over de bezienswaardigheden van Mons en alles wat je moet weten voor je Mons stedentrip.

Ben je dol op street art en kunst op straat? Sla dan zeker deze blog over street art in Mons niet over!

mijnbouw charleroi

Chareroi: stad van mijnen en staal

Charleroi is onbekend bij Nederlandse toeristen. Geen idee waarom! 

Ik bezoek Charleroi en geniet van het industriële karakter van de stad. Net buiten de stad zie ik de impact van de mijnbouw bij Marcinelle. Na het lezen van deze blog boek jij ook een stedentrip naar Charleroi.

Ben jij net als ik verzot op street art? Ook dan kom je in Charleroi aan je trekken. De stad is een openluchtmuseum met werken van nationale en internationale kunstenaars. Hier lees je meer over street art in Charleroi.

Beringen: duiken in een oude mijn

Ben je  net als ik dol op duiken en industrieel erfgoed? Breng dat eens een bezoek aan de oude mijnsite van Beringen!

In Beringen is een oude mijnsilo omgebouwd tot een groot indoor duikcentrum, compleet met tropische vissen en zeemeerminnen! Het onderwaterlandschap bevat helaas geen planten, maar mede daardoor is het water ongelooflijk helder.

Lees meer over duikcentrum TODI en Be-mine in Beringen.

NATUUR IN BELGIË: DE MOOISTE PLEKKEN OM TE WANDELEN IN BELGIË

Weekendje België in Viroinval

Aan de uitlopers van de Ardennen ligt het adembenemende Viroinval. De kastgraslanden bieden een thuis aan zeldzame vlinders en wilde orchideeën. Wandelaars en fietsers komen aan hun trekken tussen de rotsformaties. 

Het onbekende Hauts-Pays

Tegen de Franse grens ligt het onbekende Hauts-Pays. Dit natuurgebied in Wallonië is goed te combineren met een stedentrip naar Mons.

Wandelen in Plombieres

Net over de grens in België ligt de gemeente Plombières. Op de oude mijnsite ligt nu een bijzonder natuurgebied. Je kunt hier wandelen langs de Geul net over de grens in België. In het Geuldal bloeien bijzondere bloemen en ligt zelfs een kleine grot!

Het betoverende Hallerbos

Waar ter wereld vind je een prachtig paars tapijt tussen de bomen? Elk voorjaar (eind april/begin mei) bloeien de hyacinten en bosanemonen in het Hallerbos bij Brussel. Een genot voor het oog!

Vliegen vanuit België

Wist je dat je soms honderden euro’s kan besparen door NIET vanaf Schiphol te vliegen maar te vertrekken vanuit Zaventem? Met de auto ben je er zo en je kan betaalbaar parkeren bij het vliegveld. Op prijsvergelijkingssites als tix.nl kun je Brussel als vertrekluchthaven selecteren. Heel handig!

Lees meer over goedkoop vliegen.