Italië: de leukste stedentrips

Italië ligt op een paar uur vliegen van Nederland en de treinverbinding naar Italië wordt steeds efficiënter. Dat is fijn, want Italië heeft veel te bieden. Zon, mooie (oude) architectuur en lekker eten. Lekker genieten van la vita è bella in Italia!

koepel van het pantheon in rome

Historische bezienswaardigheden in Rome Italië

Ik heb de Italiaans hoofdstad twee keer bezocht. Een stedentrip naar Rome is altijd een goed idee. Rome is een stad vol historische bezienswaardigheden, mooie parken én je kunt lekker eten in Rome.

Tip: Lees meer over een stedentrip naar Rome.

Een stedentrip naar Milaan

Milaan is de stad van de mode. Ik ben geen fashionista en heb niks met haute couture. Toch is Milaan een fijne stad om te bezoeken, onder andere vanwege het prachtige oude centrum.

Tip: Lees meer over een stedentrip naar Milaan.

Heb je tijd over tijdens je stedentrip naar Milaan?

Zo’n 40 kilometer ten oosten van Milaan ligt het schilderachtige stadje Bergamo. Bergamo voelt meer aan als een groot dorp en laat zich prima te voet verkennen.

Een andere leuke dagtrip vanuit Milaan is een bezoek aan het Lago Maggiore. In dit meer ligt een aantal sprookjesachtige eilanden waar je makkelijk met de boot naar toe kan. Op deze eilandjes liggen verschillende imposante villa’s en paleizen in fraai aangelegde tuinen. Het klimaat is er heerlijk zacht!
Carnaval in Venetië, mijn hoogtepunt in Italië.

Carnaval in Venetië (en ontsnappen aan de drukte)

Venetië is de stad van de romantiek. Hoe mooi is het om je met je geliefde in een gondel door de smalle kanalen van Venetië te varen?

Ik besloot om mijn vriend thuis te laten, ik ging alleen op reis. Ik heb genoten van het fotogenieke Venetië, van de buureilanden Murano en Burano en van het bruisende carnaval in Venetië. Vooral dat laatste wat top!

Toscane: Pisa en Florence

Het maken van een roadtrip door Toscane staat hoog op mijn bucketlist. Wat lijkt het me heerlijk om door de heuvels te rijden. Om te genieten van de zon op de wijnvelden en oude witte dorpjes.

Het blijft nog even bij dromen. Ik bezocht Pisa en Florence, maar dat bezoek was verre van ideaal. Ik had mijn enkelbanden gescheurd en liep op krukken. Tussendoor moest ik spreken op een congres.

Een stedentrip naar Napels

Napels en ik zijn geen liefde op het eerste gezicht. Ik moet even wennen, maar uiteindelijk doe ik leuke dingen in Napels. Ik bezoek onder andere het paleis van Napels en ik duik onder de grond.

Tip: In deze blog lees je 10 tips voor Napels in 24 uur.

Heb je tijd over tijdens je stedentrip naar Napels?

Vanuit Napels kun je mooie dagtochten naar bezienswaardigheden buiten de stad maken. Wat dacht je van de de vulkaan Solfatara of de oudheden van Pompei en Herculaneum?

Op Zo Reis Je lees je meer tips voor een weekendje Italië.