Duitsland: stedentrips en natuur

Duitsland ligt om de hoek. Wij Nederlanders vliegen soms de halve wereld over, terwijl er op een paar uurtjes reizen met de auto of met de trein ook een hoop moois ligt. In deze blog lees je meer over de mooiste plekken in Duitsland. Geniet van een weekendje weg op een mooie vakantie!

Berlijn: een van de fijnste stedentrips in Duitsland

Berlijn is een van mijn favoriete hoofdsteden. Ik ben echt een beetje verliefd op Berlijn. Ik ben nog steeds niet uitgekeken in Berlijn en elk bezoek ontdek ik wel wat nieuws. Het ene moment loop je tussen de moderne architectuur, even later langs oude panden en ontdek je street art in Berlijn.

Dresden: de parel van Oost-Duitsland

Mijn werk bracht me naar Dresden, een romantische stad aan de Elbe. Dresden is heftig gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog, maar een groot deel van het oude centrum is bewaard gebleven (en weer opgeknapt). Dresden is een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven.

leipzig duitsland stedentrip

Hidden Leipzig

Leipzig is een verrassende stad. In de oude universiteits- en jaarbeursstad vind je veel Jugendstil en leuke steegjes en hofjes. 

Net buiten het centrum van Leipzig ligt het Völkerschlachtdenkmal, een van de grootste en belangrijkste oorlogsmonumenten van Europa.

Houd je van kunst en industrieel erfgoed? Kijk dan op mijn blog over de Hidden Leipzig: de verborgen plekjes van Leipzig.

Romantisch Heidelberg

Heidelberg is romantisch! Maar ook zonder romantiek is Heidelberg een aanrader 🙂

Heidelberg heeft een compact oud centrum, en op een steenworp afstand van dat centrum ben je al midden in de natuur. Heidelberg is in trek bij cruiseschepen, maar ook outdoor liefhebbers zullen Heidelberg en omgeving zeker waarderen. Zeker wanneer je vanuit Heidelberg per boot of fiets naar Neckersteinach gaat. 

Tip: een bezoek aan Heidelberg is extra speciaal tijdens Heidelberg Illuminated!

Havenstad Hamburg

Liefhebbers van havens, pakhuizen en street art moeten zeker naar Hamburg komen. De stad is kleiner en compacter dan Berlijn, maar bijna net zo veelzijdig.

Kunst in Düsseldorf

Düsseldorf is maar twee uurtjes rijden vanuit Utrecht. Het ligt dus lekker dichtbij! 

Düsseldorf bevat alle ingrediënten voor een leuke stedentrip. Je kunt er heerlijk eten en drinken, het is een fijne plek om te shoppen én er is veel toffe street art.

In deze blogs lees je alles wat je moet weten voor een stedentrip naar Düsseldorf plus een overzicht van de mooiste street art in Düsseldorf.

NATUUR IN DUITSLAND

Internationaal Natuurpark Emsland

Ken je het Internationaal Natuurpark Emsland, net bij Emmen over de grens? Deze regio is een paradijs voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt! Emsland is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg.

Wandelen in Saksisch Zwitserland

De Sachsische Schweiz (Saksisch Zwitserland) is een van de mooiste plekjes in Duitsland. Dit natuurgebied met zandsteden wouden en bijzondere rotsformaties ligt tegen de Tsjechische grens ten oosten van Dresden. In plaats van de hoogtepunten in een dag, kun je ook een week lang wandelen, genieten van sprookjesachtige kastelen en wandelen tussen de betoverende rotsen.

fotografie duitsland

urbex Fotografie in Duitsland

Duitsland heeft verschillende hotspots voor urbex-fotografie. Sommige zijn legaal, andere iets minder legaal. 

Vlak over de Duitse grens ligt de Kentschool. In deze oude school en naziziekenhuis kun je prachtig fotograferen! Landschaftspark Duisburg-Nord is een leuke plek voor liefhebbers van industrieel erfgoed.

In en om Berlijn zijn vliegveld Tempelhof en het verlaten sanatorium van Beelitz interessante plaatsen om te fotograferen.