7x de leukste stedentrip in Spanje

Spanje, het land van stierenvechters, sangria en tapas. Spanje is een van mijn favoriete landen voor een stedentrip. Spanje heeft een fijn klimaat en ligt op slechts een paar uurtjes vliegen van Nederland. Ideaal dus voor een weekendje weg! Dit zijn de zeven leukste bestemmingen voor een stedentrip in Spanje.

1. Barcelona: stad van Gaudi

Het Catalaanse Barcelona is voor velen de eerste keus voor een stedentrip naar Spanje. (Ook voor mij.) Barcelona is een prachtige en kleurrijke stad. Liefhebbers van Gaudí mogen Barcelona echt niet overslaan, maar ook als je niet van Art Nouveau houdt heeft de stad een hoop te bieden.

2. Valencia: oud en nieuw 

Valencia is een fijne combinatie tussen oud en nieuw. Op korte afstand van het compacte oude centrum vind je het futuristische centrum van kunst en wetenschap. Een veelzijdige stedentrip in Spanje!

En als kers op te taart: de street art in Valencia. Je waant je in een openluchtmuseum.

Tip: Lees meer over Valencia en ontdek de leukste restaurants van Valencia.

3. Malaga en Cordoba: een veelzijdige stedentrip

Malaga is gemoedelijk. Oude paleizen, burchten, strand en Picasso. Vanuit Malaga kun je per trein naar Cordoba met zijn mooie Mezquita en Moorse en islamistische invloeden. Europa, maar dan anders.

Tip: Lees meer over Cordoba.

4. Sevilla: fietsen en koken

Sevilla wordt door veel toeristen overgeslagen. Onterecht! Sevilla is een leuke stad met prachtige architectuur. De stad leent zich er perfect voor om per fiets te ontdekken. 

In Sevilla kun je niet alleen heerlijke paella eten, je kunt ook een Spaanse kookworkshop in Sevilla volgen en je verdiepen in de lokale keuken. 

Tip: Lees wat je nog meer kan doen in Sevilla.

5. Bruisend Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid is niet de meest populaire bestemming voor een stedentrip naar Spanje. Raar eigenlijk, want in Madrid en omgeving valt veel te zien en te beleven. Wat dacht je van lekker eten, imposante musea, uitgestrekte parken en fraaie paleizen?

Tip: In deze blog geef ik mijn top 10 bezienswaardigheden in Madrid.

6. Toledo: de oude Spaanse hoofdstad

Op een paar uurtjes rijden vanaf Madrid ligt het stadje Toledo. Deze oude Spaanse hoofdstad staat bekend om zijn smalle straatjes, de kathedraal van Toledo en oude kerken en synagogen. 

Lees meer over een dagtrip van Madrid naar Toledo.

7. Segovia: kloosters en romeinen

Segovia is een eenvoudig te bereiken vanuit Madrid. Zelfs wanneer je maar een halve dag de tijd hebt, kun je al genieten van de ommuurde stad met zijn historische binnenstad en Romeinse aquaduct. Je kunt Segovia goed combineren met een bezoek aan El Escorial.

Tip: In deze blog lees je meer over de bezienswaardigheden van Segovia.

stedentrip in Spanje: plekken op mijn bucketlist

Ik ben nog lang niet uitgekeken in Spanje! Zo zou ik heel graag Granada en Ronda bezoeken. Ook ben ik benieuwd naar bijvoorbeeld de Canarische eilanden.

YourTravelGuide schreef een interessante blog over Ibiza stad. Misschien is dat niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een stedentrip in Spanje, maar bij het zien van de foto’s slaat bij mij de twijfel toe. Dus ook die bestemming belandt op mijn bucketlist.

Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn een fijne bestemming voor een zonvakantie in de winter. Ik heb genoten van de rust op Gran Canaria! 

In deze blog vind je de leukste autoroutes voor Gran Canaria (met kaart)! Ga je liever wandelen? Ik zette de leukste korte wandelroutes op Gran Canaria op een rij. Ga je toch liever voor een stedentrip in Spanje? Bezoek dan het leuke Las Palmas.