Op vakantie in het Verenigd Koninkrijk

Een vakantie in het Verenigd Koninkrijk is zo veelzijdig! Geniet van het bruisende Londen, het ruige Schotland en de prachtige natuur in het noorden van Engeland. Ga duiken, wandelen en meer.

Ben je van plan om rond te reizen door Engeland en Schotland? Ik geef je graag mijn beste tips. Rijd mee over kleine wegen door adembenemende landschappen. Een vakantie in het Verenigd Koninkrijk is genieten.

Vakantie in Engeland: cultuur en natuur

Zwaai je vanuit een rode dubbeldekker naar de Engelse koningin? Of wandel je liever door de heuvels in het noorden? 

Het cliché: een stedentrip naar Londen

Zeg je Engeland, dan zeg je Londen. Londen is hip en bruisend. Voor vele is Londen de eerste kennismaking met de Britse eilanden. Ook voor mij. Ik maakte verschillende keren een stedentrip naar Londen en leidde zelfs een klas pubers door de stad.

londen verenigd koninkrijk

Het zuiden van Engeland

De krijtrotsen langs de zuidkust zijn adembenemend. Met de auto slinger je langs de zee. Een authentieke vuurtoren schijnt in de verte en markeert de volgende bestemming. 

Als je niet bang bent voor koud water, kun je mooi duiken in Zuid-Engeland, bijvoorbeeld in op de wrakken bij Plymouth.

Het noorden van Engeland: steden en wandelen

Het noorden van Engeland is mijn favoriete regio! Het ongerepte. De natuur. Toen ik in Leeds woonde trok ik bijna ieder weekend er op uit. Het noorden van Engeland is zo mooi.

Je bent er zo vanuit Nederland. Vanuit IJmuiden kun je een minicruise maken naar Newcastle. Als je wilt neem je je eigen auto mee. Vlak bij Newcastle begint Hadrian’s Wall, een oude Romeinse vestigingslinie. Dit is een prachtige regio voor een wandelvakantie in Engeland. Net ten noorden van Newcastle liggen de Farne-eilanden, een paradijsje voor vogelaars. Hier kun je papegaaiduikers spotten.  Ik vind hun typische kopjes zo lief!

En heb je mijn fijne tips voor Yorkshire al gezien?

roadtrip door Wales

Eeuwig groene landschappen, glooiende heuvels afgewisseld door meren en hoge bergen. Wales heeft het allemaal. Daarnaast ligt in Wales een aantal kastelen die het sprookje compleet maken. 

Het noorden van Wales is een fijne omgeving voor een korte roadtrip. Een prima combinatie met een bezoek aan Yorkshire en Manchester in Engeland. In deze blog vertel ik meer over een autorondreis door het noorden van Wales.

wandelen in wales

Natuur en duiken in Schotland

De ruige natuur van Schotland is een prachtige bestemming voor om te reizen met de auto. Het land van vier seizoen op een dag. 

Schotland maakt de actieve mens in je los. Natuurfanaten kunnen hun hart ophalen in Schotland. Wrakduikers móeten naar Scapa Flow. Hier ligt sinds 1918 de German High Fleat.

Whiskey en doedelzakken, Schotland spreekt tot de verbeelding. De Schotse cultuur gaat verder dan dat: op de Orkney eilanden vind je resten van een van de oudste beschavingen van Europa.

duiken in scapa flow

Praktische tips voor een vakantie in het Verenigd Koninkrijk

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk met het vliegtuig

Elke dag vertrekken er tientallen vluchten vanuit Amsterdam en Eindhoven naar verschillende luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer je met een prijsvechter vliegt, kost een ticket maar een paar tientjes. Vliegen naar het Verenigd Koninkrijk duurt ongeveer een uurtje

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk met de boot

Vanuit verschillende Europese havens gaan er ferry’s naar het Verenigd Koninkrijk. De prijzen en luxe aan boord tussen e verschillende aanbieders scheelt enorm. Op A Ferry vind je een overzicht van de boten. 

Populaire routes zijn IJmuiden-Newcaste, Hoek van Holland- Harwich en Calais-Dover.

minicruise naar newcastle

Met de trein naar het Verenigd Koninkrijk

Hoera! Met de vernieuwde Thalys sta je binnen een paar uur in hartje Londen. En geef toe: de trein is niet alleen leuker, maar ook duurzamer dan vliegen. 

Rondreizen door Engeland en Schotland met de auto

Een auto is erg makkelijk voor een rondreis door het Verenigd Koninkrijk. Het openbaar vervoer is vrij prijzig (vooral de trein) en bussen rijden niet zo vaak en komen niet overal.

In het Verenigd Koninkrijk rijdt men aan de linkerkant van de weg. Dat is even wennen, maar je leert het snel. Wanneer je gewoon meerijdt met het overige verkeer kan het (bijna) niet misgaan.

Persoonlijk rijd ik in het Verenigd Koninkrijk liever in een huurauto. Als ik aan de linkerkant van de weg moet rijden, heb ik mijn stuur bij voorkeur aan de rechterkant zitten. Een Auto huren in Engeland kan eenvoudig bij SunnyCars. Mocht het misgaan omdat je het links rijden niet snapt? Bij Sunnycars ben je volledig verzekerd. (Maar je moet natuurlijk blijven opletten.)