Kenting: strand in Taiwan

Helemaal in het zuiden van Taiwan ligt Kenting National Park. Deze regio staat bekend om zijn fraaie natuur én om de mooiste stranden van Taiwan. Hoewel Kenting geen echte bezienswaardigheden heeft, besluit ik toch om af te zakken naar Kenting tijdens mijn rondreis door Taiwan.

Kenting Nationaal Park

Vanuit Tainan volg ik de kustweg naar het zuiden van Taiwan. Het eerste deel van de route gaat langs de dichtbevolkte westkust. Ik besluit de miljoenenstad Kaohsiung links te laten liggen: de steden van Taiwan zijn indrukwekkend, ik ben naarstig op zoek naar meer rust en natuur.

Kenting Nationaal Park beslaat de hele zuidoostpunt van Taiwan en is daarmee een van de grootste nationale parken in Taiwan. Dit is tevens dé plek voor een Taiwan strandvakantie en om te duiken. Hoewel ik best nieuwsgierig ben naar het onderwaterleven, besluit ik echter niet te duiken in Taiwan.

Het zuidwesten van Taiwan is minder dichtbevolkt dan de rest van de westkust, al is Kenting zeker geen onbewoond en desolaat gebied. In Kenting National Park ligt een aantal kleine dorpjes. De bekendste zijn Hengchun en Kending.

Tip: Heb je geen eigen vervoer? Een shuttlebus verbindt de bezienswaardigheden van Kenting.

De mooiste stranden van Taiwan

In het zuiden van Taiwan ligt een aantal mooie stranden. Deze zijn vooral onder locals erg populair. Shiniu Beach en Little Bay Beach liggen in het dorpje Kending. Langs het strand ligt een aantal mooie hotels (bijvoorbeeld deze of deze) en een aantal restaurants.

Tips: ga je eten in Kending? Bestel dan vooral de zoete aubergine torens!

Het weer zit niet mee en ik stap al snel weer in de auto.

Eluanbi Lighthouse

Taiwan lijkt op Nederland. ALLES is gepland, zelfs de natuur. Dat zie je ook in Kenting Nationaal Park: in een duidelijk afgebakend gebied wordt de natuur beschermd en mag de natuur zijn gang gaan binnen duidelijke grenzen. Want het is zeker niet de bedoeling dat een fraai aangelegd wandelpad overwoekerd raakt of de zee een van de houten viewpoints tot zicht neemt. Zo ook in de regio rondom Eluanbi Lighthouse.

Eluanbi Lighthouse ligt in een park in het meest zuidelijke puntje van Taiwan. Hier kun je heerlijk wandelen. Er zijn verschillende uitzichtspunten waar de oceaan op indrukwekkende wijze tegen de rotsen beukt – erg mooi.

Reis je naar Taiwan met kinderen? Buggy’s en kinderwagens kunnen alleen in het eerste deel van het park komen en niet tot aan de viewpoints.

Slapen in Kenting

La Maison B&B is de meest zuidelijke accommodatie van Taiwan. Zoals de naam doet vermoeden doet de B&B Frans aan. De kamers zijn voorzien van leuke (soms antieke!) details. Op het dakterras wordt gratis water, koffie en thee geserveerd én er is een klein zwembad met uitzicht over de oceaan. Dit is een fijne plek met oog voor detail.

De B&B serveert een goed continentaal ontbijt met een warm broodje, vers fruit en yoghurt.

zwembad kenting
kenting overnachten ontbijt

Het hoogtepunt van Kenting: de oostkust

Soms is het goed om je hart te volgen in plaats van Google Maps. Hoewel het stukken sneller gaat om de zelfde weg terug te rijden in noordelijke richting, doe ik eigenwijs en volg ik de weg langs de oostkant van Nationaal Park Kenting in Taiwan. Deze kortere weg duurt een paar uur langer, maar ik heb genoten van iedere seconde!

Ik slinger door de groene bergen van Taiwan en geniet van uitzichten over verlaten baaien en kleine zandstranden. Ik kijk toe hoe de golven van de wilde zee kapot slaan op de donkere rosten. In de smalle dalen staat een enkel huisje tussen weelderige bloemen. Wat is het hier mooi.

oosten kenting

Dit is Kenting zoals ik het me heb voorgesteld. Ga jij Kenting bezoeken? Vergeet de mooiste stranden van Taiwan, verlaat de gebaande padden en dompel je onder in het ongerepte Taiwan en sla Fengchuisha en Longpan Park beslist niet over.