Street art in Düsseldorf: de Kiefernstrasse

Ik ben blij als een klein kind. Om me heen zie ik overal felle kleuren, ik weet niet welke kant ik als eerste op moet kijken. Wat is de mooiste mural? Ik geniet van street art in Düsseldorf. Sommige wijken in Düsseldorf zijn omgetoverd tot een grote straat art gallery. Wat een bijzondere bezienswaardigheid tijdens mijn Düsseldorf citytrip!

street art in düsseldorf in de kiefernstrasse

Street art Düsseldorf in de Kiefernstrasse

De Kiefernstrasse in Düsseldorf Duitsland is the place to be voor liefhebbers van street art. Deze mag niet ontbreken tijdens je Düsseldorf stedentrip! De straat is een kleine tweehonderd meter lang, en alle huizen zijn van boven tot onder beschilderd. Letterlijk van boven tot onder: de meeste schilderingen beginnen bij de vloer en lopen door tot de nok van het dak.

De meeste murals zijn gemaakt door verschillende (onbekende) artiesten. Op de Kiefernstrasse zijn ook werken van bekende kunstenaars als M05K, Johanna OLGA en Ami One. Deze urban art gallery moet je zeker bezoeken tijdens je sightseeing in Düsseldorf. 

straatkunst in dusseldorf

Van bron van onrust naar toeristische attractie

De Kiefernstrasse was niet altijd zo sprookjesachtig en kleurrijk. In de jaren tachtig zijn de huizen in de Kiefernstrasse bezet. Er vonden rellen en demonstraties plaats om te voorkomen dat de Kiefernstrasse werd omgetoverd tot een commercieel district.Tegenwoordig ligt er een shopping mall net naast de Kiefernstrasse, maar de straat zelf is ongedeerd gebleven.

mural in dusseldorf met kabouters

In 2008 werd de krakers opnieuw de deur gewezen, wat leidde tot nieuwe demonstraties en onrusten. Maar ook nu besloot de gemeenteraad de bewoners van de Kiefernstrasse te beschermen: de krakers mochten en mogen blijven. Tegenwoordig wonen er ruim 800 mensen van 45 nationaliteiten in de Kiefernstrasse.

Wanneer ik door de Kiefernstrasse loopt, lijkt deze verlaten. Er lopen een paar andere toeristen gewapend met camera door de straat op zoek naar street art in Düsseldorf, maar van de bewoners is geen spoor te bekennen. Of beweegt daar een gordijn?

streetart duitsland
street art in Düsseldorf met een grote draak

Bezoek de street art in de Kiefernstrasse

De Kiefernstrasse ligt net buiten het centrum van Düsseldorf. Toch is het niet moeilijk om deze street art in Düsseldorf te bezoeken.

onderwaterlandschap als muurschildering

Vanuit het centrum van Düsseldorf brengt metro je naar station Ketwigerstrasse. Dit ligt op 700 meter lopen vanaf de Kiefernstrasse. De metro gaat meerdere keren per uur.

puzzel op een huis in dusseldorf

Meer street art in Düsseldorf

Düsseldorf is een kunstzinnige stad. In Düsseldorf is veel meer street art te vinden. Persoonlijk vind ik de andere plekken minder mooi dan de street art in de Kiefernstrasse.

Tip: het spotten van straatkunst is een leuke activiteit tijdens een weekendje Düsseldorf met tieners.

street art dusseldorf pizza

Tip: Via deze link vind je een handige kaart met heel veel street art in Düsseldorf.

portret op een muur

Kunst in Düsseldorf

Tijdens je stedentrip naar Düsseldorf is er de mogelijkheid om veel meer (gratis) kunst te zien! Ben je benieuwd? In deze blog vind je veel tips voor een bezoek aan Düsseldorf.

Tip: Blijf je slapen in Düsseldorf? Ik overnachtte in het Van der Valk Airport Hotel net buiten de stad.