Leuke Nederlandstalige Fotografie podcasts

Ben jij een podcastliefhebber? De podcast wint aan populariteit: het is een gemakkelijke manier om je te vermaken, verrassen en interesseren. Het aanbod van podcasts is oneindig, maar wat zijn leuke Nederlandstalige fotografie podcasts?

Ik ging op zoek naar leuke Nederlandstalige fotografie Podcasts en kwam tot de ontdekking dat er in Nederland niet veel over fotografie gesproken wordt. Een aantal podcast maakten in vliegende start, maar zijn nu wat minder actief. Toch heb ik deze in dit overzicht met podcast tips opgenomen, ook oude afleveringen zijn vaak nog leuk om terug te luisteren.

Tip: De meeste podcasts zijn gratis en makkelijk te beluisteren op apps op je telefoon.

nederlandstalige fotografie podcast tips

Heel Holland Fotografeert Podcast

Mischa de Muynck is de drijvende kracht achter ‘Heel Holland Fotografeert’. Mischa praat graag over fotografie, op een laagdrempelige manier neemt hij mensen mee in de wereld van fotografie en leert hij hun betere foto’s te maken. De humor en passie van Mischa komt terug in zijn Podcast.

Tip: heb je vragen over fotografie? Stuurt dan een (spraak)bericht en misschien wordt jouw vraag beantwoord in een van de volgende fotografie podcasts.

Wil je meer weten over fotografie op reis? In aflevering 8 interviewt Mischa mij over reisfotografie.

Hier vind je alle afleveringen van de Heel Holland Fotografeert Podcast. 

ANP Beeldspraak fotografie podcast

Wil je meer weten over nieuwsfotografie en actualiteit?

ANP Beeldspraak is een Nederlandstalige podcast over fotografie én fotografen. Presentator en politiek fotograaf Bart Maat spreekt uiteenlopende fotografen en fotografieliefhebbers over hun passie voor het vak. Leer de fotografen kennen die je in kranten en tijdschriften ziet en krijg inzicht in het fotografielandschap van Nederland.

Tip: Op anp.nl/beeldspraak zie je de foto’s bij de Podcast en diverse interessant links. Hier vind je de podcasts.

podcast fotografie camera

Fotografie Tips & Lessen met FotografieBeginner.nl

Ben je een beginnende fotograaf? Sjoerd Booij leert je fotograferen op een simpele en praktische manier. Hij gaat in zijn “30 minuten met” sessies in gesprek met bekende fotografen. Zij nemen je mee door hun carrière: hoe begonnen ze met fotografie, wat hebben ze door de jaren geleerd en wat hadden ze graag geweten als beginner? Fotografie Tips & Lessen met FotografieBeginner.nl is een podcast vol inspiratie voor startende hobby fotografen.

Tip: Hier vind je een overzicht van alle afleveringen. 

Beeldpraat Podcast – Interviews voor en over fotografie

Lia Van Beest maakt de Beeldpraat Podcast, een podcast voor en over fotografie. In elke aflevering wordt een een fotograaf of een andere beeldmaker geïnterviewd. Alle facetten van de fotografie worden op een onderhoudende manier belicht. Nieuwtjes en tips komen uiteraard ook aan bod. Luister mee tijdens de wondere wereld van de fotografie.

Tip: Op Beeldspraak Podcast staan alle afleveringen.

fotogrtafie podcast tips backup

Er zijn al een tijdje geen nieuwe afleveringen meer verschenen van de volgende Nederlandstalige fotografie podcast.

Photo Stories

Photo Stories bestaat sinds 2018 en is daarmee de oudste Nederlandstalige Foto Podcast. Helaas zijn er al een tijdje geen nieuwe Stories verschenen.

Photo Stories is een Nederlandstalige podcast over fotografie voor professionals en hobbyfotografen. Gijs de Koning bespreekt nieuws, techniek en de zakelijke kant van het fotografievak. Daarnaast is er in Photo Stories ruimte voor interviews, creativiteit en tips uit de praktijk.

Tip: Hier vind je een compleet overzicht van alle Photo Stories.

nederlanderstalige podcast luisteren fotografie

PHOC – centrum voor fotografie

PHOC staat bekend om zijn fotografiecursussen en fotografieworkshops. In 2020 kwam daar een enerverende fotografie podcast bij. Roy Soetekouw en Lennard Heijer gingen op bezoek bij collega-fotografen en spraken over hun werk, visies, twijfels en meer.

Tip: Oude afleveringen kun je terugluisteren via PHOC