De leukste route door Thailand

Met zijn prachtige tempels, jungle en stranden is Thailand een paradijs voor backpackers. Ik trok mijn stoute schoenen aan en ging als vrouw alleen backpacken door Thailand. In deze blog laat ik je de route zien van mijn backpackreis langs de hoogtepunten van het midden en noorden van Thailand. 

ROute 3 weken thailand

Ik ben geen snelle reiziger. Dit is een route door Thailand in 3 weken. Ik heb er stiekem langer over gedaan, verdeeld over meerdere reizen in Thailand.

Backpacken in Thailand begint in bruisend Bangkok

Veel reizigers beginnen hun backpackreis door Thailand in de hoofdstad Bangkok. Eerlijk is eerlijk, ik vond het de eerste keer een ramp! Ik reisde alleen naar Thailand en vond Bangkok maar groot, stikkend en overweldigend. Ik ben Bangkok pas later gaan waarderen en me er thuis gaan voelen.

Bangkok is een walhalla voor backpackers, zeker in de regio rondom Koa Sarn Road. Je ontmoet er makkelijk andere mensen en kunt er heerlijk shoppen of een drankje doen. Daarnaast heeft Bangkok honderden tempels. Ik zette de mooiste tempels van Bangkok voor je op een rij.

backpacken thailand

Backpacken naar het westen: Kanchanaburi en Sangklaburi

Vanuit Bangkok reisde ik met de trein naar Kanchanaburi en Nam Tok. Hier bezocht ik de Birma Spoorlijn en de betoverende Erawan watervallen.

Ik verliet het gebaande pad en reisde naar de verzonken stad Sangklaburi op de grens met Myanmar. Het was fijn om af te wijken van de standaard route door Thailand en even het authentieke Thailand te ervaren.

Ayuthaya en Lopburi

In de oude steden Ayuthaya en Lopburi liggen vele Khmer-tempels. Je kunt deze bezoeken als dagtrip vanuit Bangkok, maar er is genoeg te zien en te doen om er langer te blijven.

Tijdens mijn backpackreis door Thailand overnachtte ik in Ayuthaya en fietste ik langs de oude tempels.

Het noorden van Thailand: Chiang Rai en Chiang Mai

Daarna ben ik per vliegtuig naar Chieng Rai in het noorden gegaan. In Chieng Mai genoot ik van de tempels en heb ik een kookcursus gedaan en een twee-daagse trekking. 

Vanuit Chiang Mai en Chiang Rai kun je makkelijk de grens over steken naar Laos. Dit is mijn route in Laos, een fijne route voor backpackers.

stranden bij Bangkok

In de directe omgeving van Bangkok ligt een aantal stranden, zoals Pattaya en het eiland Koh Chang.

Ik reisde af naar Hua Hin. Dit was voor mij een fijn plekje om bij te komen van mijn backpackreis door Thailand. Ik had geen zin om ver te reizen of om nóg een binnenlandse vlucht te nemen.

Heb je net als ik geen geduld om dagen op het strand te zitten? Dan kun je het strand van Hua Hin eenvoudig combineren met de tempels van Phetchaburi.

Het zuiden van Thailand

Geloof het of niet, na al mijn reizen naar Thailand ben ik nog steeds niet naar het zuiden geweest. En dat terwijl daar fantastische eilanden liggen en je er prachtig kunt snorkelen en duiken! 

Koh Panghan staat bekend als hét party-eiland van Bali. Dat is niet echt mijn ding. Op Away We Go kun je lezen dat je nog veel meer kunt doen op Koh Phangan.

Individuele rondreis of georganiseerde reis

Ik heb verschillende keren als vrouw alleen in Thailand gereisd. Dat is echt geen probleem. Onderweg ontmoette ik veel andere reizigers van allerhande leeftijden. Backpacken in Thailand is niet alleen voor twintigers. Soms ontmoette ik mensen in de bus of trein, soms in mijn hostel of tijdens een excursie. Ik heb me nooit eenzaam gevoeld in Thailand. Alleen reizen geeft me vrijheid, ik vind het fijn!

Wanneer je geen zin hebt om dingen zelf uit te zoeken of te regelen, kun je uiteraard ook kiezen voor een georganiseerde reis. 

Thailand met kinderen

Ik heb mijn backpackreis door Thailand gemaakt voor de geboorte van mijn kleine reiziger. Ik zou graag een backpackreis door Thailand met haar willen maken in de toekomst.

Tijdens mijn reizen door Thailand ben ik veel gezinnen met (kleine) kinderen tegen gekomen. Thailand lijkt me een mooie bestemming voor een kind. Natuur, tempels en lekker weer.

Blogger Denise heeft een uitgebreide blog geschreven over Thailand met kinderen

Vliegen naar Thailand

Het vliegveld van Bangkok is een belangrijk knooppunt in zuidoost Azië. Er gaan elke dag heel veel (directe) vluchten naar Thailand, waardoor je gemakkelijk en goedkoop kunt vliegen naar Bangkok.

Kun je geen goedkope vliegtickets naar Azië vinden? Kijk dan ook eens naar een vlucht naar Bangkok en vlieg van daaruit verder. Zo combineerde ik een stopover in Bangkok met een reis door Indonesië en de Filipijnen