Urbex België: de verlaten boerderij Ferme Garou-Garou

Urbex fotografie is het fotograferen van verlaten gebouwen en geheime plekken. Op sommige urbex locaties kun je urenlang foto’s maken, op andere plaatsen ben je binnen een uurtje klaar. Ferme Garou-Garou hoort tot die laatste categorie.

In deze blog zie je een aantal foto’s van de verlaten boerderij Ferme Garou-Garou. 

Ferme Garou-Garou – Boerderij de weerwolf

Ergens in België ligt Ferme Garou-Garou, een verlaten boerderij. De naam betekent letterlijk “weerwolf”. Als ik andere urbexers moet geloven heeft de ontdekker van deze boerderij moeten graven als een weerwolf om binnen te komen.

Op een zonnige dag in april (inmiddels een aantal jaar geleden) trek ik naar Farme Garou-Garou. Ik parkeer de auto een stukje verderop in de straat in de hoop dat nieuwsgierige buren me niet gelijk in het vizier krijgen. Ik glip ongezien de achtertuin in.

Wat een stank!

Ferme Garou-Garou staat al een tijdje leeg, wat duidelijk te zien is aan de staat van onderhoud van het verlaten gebouw. Ik hoef gelukkig niet te graven als een weerwolf om binnen te komen, ik kan zo door een open raam stappen. Daar word ik overvallen door een immense stank, bah! Gelukkig neemt de stank verderop in het huis iets af.

Een verlaten boerderij met meubels

Deze urbex locatie in België is niet zo groot. De boerderij heeft verschillende kamers, waarvan een aantal nog gemeubileerd is. De gaskachels in Farme Garou-Garou zijn van het type zoals mijn oma in huis had. Zou Ferme Garou-Garou net zo oud zijn?

De muren van Ferme Garou-Garou zijn vrolijk blauw en oranje gekleurd. Er hangt een aantal oude portretten, wie zouden dat zijn? Waarom is dit verlaten huis nooit leeggeruimd?

Ferme Garou-Garou is een populaire urbex locatie, toch is er weinig bekend over de geschiedenis van de verlaten boerderij. Best jammer eigenlijk, want ik vind het altijd leuk om iets meer van de achtergrond van een geheime plek te weten.

Ik bezocht deze urbex locatie in België in 2018. Helaas is de woning nu in een slechtere staat dan op de foto’s. Pas op: op sommige plekken staat het vervallen gebouw op instorten.

Lees meer over urbex in België.