Urbex België: de verlaten woning van tandarts M

Urbex fotografie is het fotograferen van verlaten gebouwen in binnen- en buitenland. Op sommige van deze geheime plekken lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan! Zo ook bij tandarts M. In deze blog deel ik een aantal urbex foto’s van de praktijk en de verlaten villa van deze tandarts in België.

De verlaten woning van een tandarts in België

In een oud herenhuis in België ligt een verlaten tandartspraktijk. Ooit was dit een mooi gebouw, maar helaas is het leegstaande pand ingehaald door de tand des tijds. Deze urbex locatie in België staat al een tijdje op mijn wensenlijst: ik ben benieuwd naar de villa uit de negentiende eeuw met zijn fraaie meubels én de behandelstoel van de tandarts.

Villa M staat leeg sinds 2013. Toen overleed tandarts M op 93-jarige leeftijd. Wanneer ik kijk naar de spullen in de verlaten woning in België dan móeten er kinderen en waarschijnlijk zelfs kleinkinderen zijn geweest. Dit roept vragen bij mij op: waarom is het oude herenhuis niet verkocht door de nabestaanden.

Meer verlaten woningen in België? Bezoek ook Farme Garou-Garou en Villa Vinyl.

Brand bij tandarts M

Van sommige urbex locaties zijn de adressen vrij makkelijk te achterhalen, bij andere verlaten plekken is dit lastiger. Verlaten woningen vallen niet erg op en zijn daardoor lastig te vinden via Google Maps (een oude fabriek is makkelijker te herkennen vanuit de lucht). Wanneer ik het adres van urbex locatie tandarts M achterhaal, kan ik niet wachten de verlaten woning te bezoeken.

Soms word je echter ingehaald door de tijd, dat gebeurt mij bij wijlen tandarts M. Eind 2021 woedt er een hevige brand in het verlaten pand. De heftige rookontwikkeling en de uitslaande vlammen hebben een groot deel van de bovenverdieping van de woning aangetast. De zwartgeblakerde meubels en smerige vodden zijn alles behalve fotogeniek.

De tandartsstoel

De dichte rolluiken van de verloederde villa laten nauwelijks licht door. Ik sta op het punt naar buiten te gaan wanneer mijn fotobuddy de tandartsstoel van de verlaten tandartspraktijk ontdekt. Dit is hét hoogtepunt van deze urbex locatie in België!

Met mijn telefoon als lichtbron verken ik de getrashte praktijkruimte. Kasten met paperrassen zijn omgegooid en laconiek in een hoek gekwakt, op de vloer ligt glas. Maar naast de stoel staan nog verschillende flesjes met ontsmettingsmiddel en dergelijk. Hoe cool is dat!

Deze blog bevat niet zo veel foto’s, door de brand zijn er weinig verborgen plekken die de moeite van het fotograferen waard zijn. Het is de tandartsstoel die deze urbex locatie in België bijzonder maakt.

Hier vind je meer ubex locaties in België.

Ik bezocht dit verlaten gebouw in België in 2022.