verlaten plekken fotograferen

Urbex fotografie

Urbex fotografie is kort gezegd het fotograferen van verlaten gebouwen, vervallen bruggen en andere door de mens gecreëerde plekken. Urbex is een afkorting van Urban Exploring.

Urbexing is een uitdagende tak van fotografie. De verlaten locaties zijn moeilijk te vinden. Omdat het vaak om vervallen fabrieken, scholen en andere verlaten panden gaat, is het betreden van een urbex locatie niet altijd zonder gevaar. Je kunt de urbex locaties niet altijd legaal bezoeken.

Hieronder vind je een overzicht van geheime plekken op IkReis. De meeste plaatsen liggen in België – daar zijn veel meer leegstaande panden dan in Nederland. Ga je urbexen? Vergeet dan niet: take nothing but pictures, leave nothing but footprints.

IkReis deelt geen adressen van Urbex locaties.

urbex locaties in belgie
27x urbex in België

België kent veel toffe verlaten locaties voor de nieuwsgierige urbex footgraaf. In deze blog een overzicht van veel urbex locaties in België (en lekker veel foto’s)

verlaten vliegveld tempelhof
Legale verlaten locaties

Bestaan er legale urbex locaties? Sommige mensen vinden van niet. Deze verlaten plekken zijn makkelijk te vinden en daarmee ideaal voor beginnende urbex fotografen!

Nieuwsbrief

Wil je (maximaal) zes keer per jaar een flinke dosis reisinformatie en tips voor de mooiste foto's je mailbox? Schrijf je dan in voor de IkReis nieuwsbrief.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.