Villa Vinyl, een verlaten plek in België

Villa Vinyl was een van de eerste urbex locaties in België die ik bezocht heb. Ik moet bekennen: ik ga dit verlaten huis in België steeds meer waarderen! Vandaar alsnog een blog met foto’s van Villa Vinyl, een geheime plek in België die ook wel Maison Vinyl wordt genoemd.

Villa Vinyl AKA Maison Vinyl

Villa Vinyl is een leegstaande woning in een klein dorp in Wallonië. Of moet ik het een gehucht noemen? Er staan niet veel huizen rondom Villa Vinyl, maar de buren houden nog altijd een oogje in het zeil. Toen ik de verlaten woning in België bezocht kon ik zo naar binnen lopen, maar ik heb begrepen dat er inmiddels een omheining om het pand staat.

LP’s aan de muur

Villa Vinyl lijdt onder de tand des tijds. Er is veel verval in de woning en er zijn helaas ook sporen van vandalisme. De vloeren van de woonkamer zijn rot, dit is geen veilig plek om rond te lopen.

Ik loop de trap op naar boven. Het stinkt. Al snel vind ik waar ik voor kom: in een van de kamers staat een sofa met LP’s aan de muur. Hier heeft Villa Vinyl zijn naam aan te danken.

Maar er is meer. Een van de slaapkamers is nog bijna compleet. De hoeveelheid stof en puin op de vloer verraadt dat de woning niet meer bewoond is, de lakens op het bed en de grote hoeveelheid knuffels en poppen doet anders vermoeden. Hoe oud is de poppenmoeder inmiddels? Waarom heeft ze haar kinders achtergelaten?

De andere slaapkamer van de verlaten plek is niet de moeite.

Verlaten locaties fotograferen

Op weg naar buiten zie ik pas hoeveel troep er in het hoge gras ligt. Een vergeten pop staart me glazig aan. Dag urbex locatie, het was fijn dat ik je mocht bezoeken.

Het bezoeken van verlaten locaties is leuk – dit ga ik vaker doen!

Ik bezocht de urbex locatie Villa Vinyl in 2018.

Lees meer over urbex in België.