6x vegetarisch eten in Malaga (met veel vegan opties)

Spanje staat bekend als een “vleesland”, met ham als belangrijk exportproduct. Toch komen er ook meer leuke vegan en vegetarische restaurants in Spanje. In deze blog vind je een aantal leuke plekken voor vegan en vegetarisch eten in Malaga.

vegan dinner bij mimo in malaga

MIMO Vegan: bijzonder eten in Malaga

Mimo Vegan is een ruim vegan restaurant aan de rand van SOHO Malaga. De ruimte oogt industrieel, maar ook warm door zijn kleurrijke inrichting met hout en planten. In de rustiek-chique ruimte is zelfs een bar voor een afzakkertje. Mimo Vegan is niet het goedkoopste restaurant in de stad, maar je kunt hier lekker eten in Malaga en de mooi opgemaakte gerechten zijn iedere cent waard.

Op de kaart van Mimo Vegan staan verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en huisgemaakte dessert. De gerechten worden klaargemaakt zonder suiker met zo veel mogelijk lokale producten, waardoor je hier lekker én verantwoord kunt eten in Malaga.

Adres: Avenida de Manuel Agustin Heredia

Tip: SOHO is een van de leukste plekken om street art in Malaga te zien.

vegan tacco's bij mimo in malaga

Astrid – Organic Tapería

Schuin tegenover onze fijne appartement in Malaga ligt Astrid, een organische tapasbar. Op de kaart staan lekkere gerechten, waarvan het merendeel zonder vlees is (er zijn vegan opties). Je kunt hierbij kiezen voor een volledige portie of een tapas.

Astrid is een heerlijke plek om te eten in Malaga met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Omdat ik verschillende gerechten wil proberen, kies ik voor tapas. We zijn met zijn drieën en kiezen vier gerechten. De porties zijn ruim en vier gerechten is eigenlijk net te veel voor twee volwassenen en een kind.

We kiezen voor brood met smeersels, een salade, een rijstgerecht en quinoa.

Terwijl ik samen met mijn moeder op het zonovergoten terras zit, speelt de kleine reiziger op het plein.

Adres: C. Calderón de la Barca 6

vegetarisch eten in malaga bij Astrid - Organic Tapería

Sabor Con Encanto

Helaas is Astrid, de tappasbar hierboven, dicht op zondag. Tijdens onze zondagse brunch moeten we ergens anders eten in Malaga, en we belanden bij een restaurant om de hoek. De keus valt op Sabor Con Encanto en dat is zeker geen slechte keus!

In een wereld die zich steeds meer bewust wordt van het belang van een evenwichtige levensstijl is een restaurant ontstaan dat lekker eten en gezond eten combineert. Dat is Sabor Con Encanto goed gelukt, het is een feestje om bij dit restaurant in Malaga te eten.

Ik kies voor een rijk belegde boterham met tapenade van tomaat, olijf en stukken verse avocado. Mijn moeder kiest dit keer voor een optie met ham. De kleine reiziger doet minder gezond en eet wafels met fruit.

Adres: Pl. Enrique García-Herrera 8

lunch in malaga bij Sabor Con Encanto

Next Level Specialty Coffee

Next Level Specialty Coffee is een knusse plek voor een koffietje. Maar je kunt er ook heerlijk ontbijten en lunchen in Malaga. Op de kaart staan veel vegetarische opties.

Door zijn strategische ligging tussen de Markthal en de Alameda Principal besluit ik dat dit een handige plek is om te eten in Malaga voordat ik de bus naar het vliegveld neem. Het tentje is vrolijk ingericht en de bediening is erg vriendelijk.

Terwijl moet moeder kiest voor een rijk belegde boterham met avocado en tomaat, ga ik voor de yoghurt bowl met fruit en zelfgemaakte granola. Ik ben geen koffiedrinker, maar de thee en het verse sap smaken me goed.

Adres: Panaderos 14

ontbijt bowl bij next level coffee in malaga

REVIV CAFÉ

Reviv is een plant based café in het centrum van Malaga. De kaart is niet heel groot, maar er is voldoende keus. Het zonovergote terras is een fijne plek om te eten in Malaga. Naast lekker eten kun je hier ook gezonde smooties vinden.

Ik kies voor een vegan burger.

Let op: dit plant based café in Malaga sluit al om 18.00 (’s zondags nog eerder). Als je niet voor een early dinner wilt gaan, kun je Reviv Café beter links laten liggenj (en de volgende dag rond lunchtijd terugkomen).

Adres: C. Fajardo 4

vegan burger bij reviv cafe in malaga

Brunchit – Malaga, Carretería

Brunchit is een heerlijke plek voor een ontbijt of lunch in Malaga. Op de ruime kaart staat voor ieder wat wils: je kunt kiezen uit gerechten met vlees, vegetarische en vegan eten. Ik kies zelf voor vegan pancakes met granola en bessensaus. Het gerechte is versierd met vrolijk gekleurde eetbare bloemen.

Er zijn meerdere vestigingen van Brunchit in Malaga, wij kozen voor de vestiging in de C. Carreteria. Wij kozen voor de vestiging dicht bij ons fijne appartement in Malaga.)

Adres: C. Carretería, 46, Distrito Centro, 29008 Málaga, Spanje

brunch in malaga

Tip: hier vind je meer inspiratie voor een stedentrip naar Spanje.