Vegueta Las Palmas: de leukste wijk van Las Palmas Gran Canaria

Ga je vliegen naar Gran Canaria? Dan is de kans groot dat je vakantie op de Canarische Eilanden start in Las Palmas de Gran Canaria. Veel pakketreizen vertrekken meteen naar het zuiden van Gran Canaria – de resorts bij Mas Palomas en Paya del Ingles zijn populaire bestemmingen om te overwinteren op Gran Canaria. Zonde! Las Palmas is erg leuk, vooral de Vegueta Las Palmas bij Parque San Telmo Gran Canaria. 

Overnachten in Vegueta Las Palmas

Wanneer ik slaap in de oudste wijk van Las Palmas de Gran Canaria, dan wil ik een stijlvol oud pand. Mijn oog volt op Bed and Breakfast Casa Cilzia. Het eeuwenoude pand is opgebouwd rondom een sfeervolle patio met grote planten en Moorse tegels. De houten trap naar de verdieping toe kraakt een beetje. De comfortabele slaapkamer is echter van alle gemakken voorzien – inclusief een eigen badkamer aan de andere kant van de gang. Voor de kleine reiziger staat er een kinderbedje klaar.

Het is even wennen om niet geen ruim appartement tot onze beschikking hebben, maar de sfeervolle nostalgische uitstraling van Casa Cilzia maakt dit meer dan goed. Wanneer de kleine reiziger slaapt is het goed vertoeven in de algemene ruimtes van de Bed and Breakfast. De eigenaresse van Casa Cilzia is een hartelijke vrouw die veel voor haar gasten doet.

Slaap je liever in een appartement tijdens je bezoek aan Gran Canaria met kinderen? Kijk dan eens naar de Cathedral Suite Las Palmas, een fijn appartementen mét dakterras. 

Bezienswaardigheden Vegueta Las Palmas

Vegueta Las Palmas is de oudste wijk van Las Palmas de Gran Canaria. De wijk is al in 1973 uitgeroepen tot historisch artistiek geheel, wat betekent dat de wijk één groot openluchtmuseum is. Het schijnt dat Columbus tijdens zijn ontdekkingsreis naar Amerika een stop heeft gemaakt in het oude Gran Canaria, om precies te zijn in Vegueta!

Het huis van Columbus

Ik slenter door de winterzon met een ijsje in mijn hand. Het is bijzonder om in de voetsporen van Columbus te staan. Ik passeer het Columbus Museum ofwel de Casa de Colon. In dit museum kom je alles te weten of de bijzondere band die Columbus met de Canarische Eilanden had. In het museum zie je oude gebruiksvoorwerpen uit de tijd van de ontdekkingsreizigers als modellen van oude schepen, historische kaarten en tekeningen.

Plaza Santo Domingo

Veel toeristen vinden dagelijks hun weg naar Vegeta Las Palmas, de leukste wijk van de hoofdstad naar Gran Canaria. Op sommige plekken kan het daardoor best druk zijn.

Het Plaza Santo Domingo is een oase van rust. Het plein ligt dicht bij historische bezienswaardigheden van Vegueta Las Palmas, maar ligt nét een beetje uit de looproute. Omgeven voor oude panden en de fraaie Santo Domingo kerk is het goed vertoeven op het plein. Zittend op een bankje geniet ik van de warme winterzon.

Kunst op straat

Ik ben dol op straatkunst! In het oude Vegueta Las Palmas moet ik echt even goed kijken. Slenterend door de eeuwenoude straatjes vind ik kleine kunstwerkjes. Soms met verf en soms zelfs met stift. Stuk voor stuk even lieflijk, als een illustratie in een prentenboek.

Santa Ana Kathedraal

Als je het mij vraagt is de Santa Ana Kathedraal een van de mooiste gebouwen van Las Palmas de Cran Canaria. Kort na de Spaanse verovering is begonnen met de bouw van de kathedraal aan de Playa de Santa Ana. De bouw heeft veel tijd in beslag genomen, waardoor de Santa Ana Kathedraal uiteindelijk een mengelmoes van architectonische stijlen geworden is.

De bouw van de Santa Ana Kathedraal duurde lang, maar valt in het niks met de bouwtijd van de Saga Familia, een van de bekendste bezienswaardigheden in Barcelona.

Voor een paar euro kun je de Santa Ana Kathedraal van binnen bekijken én de lift naar boven de toren in nemen. Vanaf de Santa Ana Kathedraal kun je genieten van het uitzicht over de bezienswaardigheden van Las Palmas de Gran Canaria en de azuurblauwe zee.

Mercado de Vegueta

Ben je net als ik dol op Spaanse hapjes? Dan is een bezoek aan de Mercado de Vegueta iets wat je zeker moet doen in Las Palmas!

Mercado de Vegueta is een fraaie markthal uit 1787. Hier vind je iedere ochtend (behalve op zon- en feestdagen) de lekkerste versproducten en lokale lekkernijen.

De leukste restaurants van San Telmo

San Telmo is een gevarieerde wijk waar je goed kunt winkelen, je kunt vergapen aan historische bezienswaardigheden én waar je lekker kunt eten.

Dit zijn mijn favoriete adresjes in Vegueta Las Palmas.

Vegan: Zoe food

Ik ben fan van de uitstraling van Zoe food. Dit koffiententje in een lichtblauw pand op de hoek van de Calle Domingo J Navarro en de Calle Escritor Benito Perez Galdos heeft een gevarieerde kaart met lekkere vega(n) hapjes. Het meubilair is met liefde en zorg bij elkaar gesprokkeld op een vintage beurs – dat is leuk om te zien!

Hotspot Bachaco in Vegueta Las Palmas

Tegenover Casa Cinzia zit een klein koffietentje waar ze overheerlijke thee serveren én chocoladetaart om je vingers bij af te likken! Je weet wel, zo’n smeuïge taart van donkere chocolade met nog een extra dikke laag chocolade erop. HEER-LIJK.

Eten in Las Palmas: Lava

Ik eet niet dagelijks vlees, wanneer ik vlees eet dan wil ik wat iets lekkers van goede kwaliteit. Lava heeft een uitgebreide kaart met verschillende soorten burgers (er zijn ook vegetarische opties). Je kun je eigen burger samenstellen door te combineren met verschillende salades, groenten en sausjes. Super lekker!