Waarom Tenerife tegenviel

Mijn roadtrip door Gran Canaria is geweldig. Binnen een dag gooide ik al mijn vooroordelen ten aanzien van de Canarische eilanden overboord. Misschien ben ik té enthousiast geworden over de Canarische Eilanden en zijn mijn verwachtingen te hoog? Ik vind Tenerife namelijk he-le-maal niet zo leuk. Sterker nog, ik vind Tenerife behoorlijk tegenvallen.

Begrijp me goed, Tenerife is een mooi eiland. Ik kan iedereen aanraden de hoogtepunten van Tenerife te bezoeken. Maar voor een relaxte gezinsvakantie moet je niet op Tenerife zijn.

Drukte op Tenerife, Canarische eilanden

Tenerife in de winter is druk. Ik verblijf aan de rustige noordkant van het eiland en zelfs daar is het druk. Er is veel verkeer en het verkeer is chaotisch. De kustweg van het noorden van Tenerife is één grote racebaan. Bij de populaire bezienswaardigheden van Tenerife kun je niet parkeren. Wanneer je bij een parking langs de weg een snelle foto wilt maken mag je in de rij staan om je auto kwijt te kunnen.

Het is lastig om spontaan iets te doen in Tenerife. Als je de Teide wilt bezoeken moet je de kaarten voor de kabelbaan een paar dagen op voorhand reserveren. Alsof ik daar zin in heb. Wil je naar de top van de Teide? Dan moet je zelfs een paar maanden vooruit plannen.

Ik weet dat ik met mijn gezin bijdraag aan de drukte. Het is beslist niet zo dat ik anderen de hoogtepunten van Tenerife misgun. Echt.

Het verkeer in Tenerife: een ongeluk zit in een klein hoekje

Ik schreef al een blog over de schade aan onze huurauto in Tenerife. Maar helaas is dat niet het enige verkeersongeval wat ik mee maak.

Één januari, het nieuwe jaar is pas een paar uur oud. De dreumes slaapt in de auto op weg naar de Teide op Tenerife. Ik ben euforisch, de kabelbaan naar de top van de vulkaan is open – de kabelbaan sluit als het weer niet mee werkt.

Het is rustig op de weg. Ineens maakt de auto voor me een rare beweging. De auto raakt van de weg en botst tegen de rotsen. De auto schiet op zijn kant, opnieuw tegen de rotsen én weer op zijn kant. Terwijl een grote stofwolk langzaam neer daalt komt de auto definitief tot stilstand.

los gigantes tenerife

Ik heb (letterlijk en figuurlijk) een tik overgehouden aan een botsing op de snelweg. Een fractie van een seconde denk ik dat ik op de gecrashte auto zal knallen. Maar dat gebeurt niet – lakschade aan de huurauto is erg genoeg. Gelukkig zijn de inzittenden van de auto ongedeerd.

Hoe bizar is dit, twee ongelukken in twee dagen. Ik heb misschien wel een klein engeltje op mijn schouder.

Eten in Tenerife, Spanje

Veiligheid en lekker eten vind ik erg belangrijk op vakantie. Maar júist en eten valt tegen! Ik geef toe, dat ligt deels aan mij. Maar ook weer niet.

Ik vier oud en nieuw op Tenerife. Tenerife is een populaire winterzonbestemming, maar dat geldt niet voor het noorden! Veel restaurantjes zijn een paar dagen per week gesloten op Tenerife in de winter. De plekken die wél open zijn zijn niet het toppunt van lekker eten, noch van gezelligheid. Ik bedoel, wie wordt er blij van een groot bord met patat, kipsalade, ei, ketchup en kaas?

Gelukkig blijken op nieuwjaarsdag een paar restaurants open te zijn. Na een paar dagen niet-eten is iedereen uitgehongerd en staat er een ware file bij het spaarzame restaurant dat open is. Ik ben best een doorzetter, maar een half uur zoeken naar een parkeerplaats is toch echt de max. Zeker wanneer ik daarna nog een 45 minuten zou moeten lopen om bij het restaurant te komen.

Is alles vervelend?

Je weet nu waarom Tenerife tegenveel. Heb ik een slechte tijd gehad?

Begrijp me goed, Tenerife heeft zeker ook zijn mooie kanten. De Tenerife foto’s bij deze blog zeggen genoeg. Ik heb genoten van de landschappen van Tenerife en de hoogtepunten van het eiland.

De Teide op Tenerife is een prachtige vulkaan, maar het nationale park el Teide is misschien nog wel mooier. Wanneer het je uiteindelijk gelukt is om de auto te parkeren kun je hier prachtig wandelen en de massa achter je laten. Wanneer je tussen de grote lavastenen loopt ben je even helemaal alleen op de wereld.

In het westen van Tenerife kun je dolfijnen spotten. Deze tocht is echt een aanrader! In een klein bootje vaar je langs de kust op zoek naar dolfijnen. De dolfijnen worden niet opgejaagd en de motor gaat uit wanneer de dolfijnen in de buurt zijn.

Tip: Dolfijnen spotten is een van de hoogtepunten van mijn Tenerife vakantie. In deze blog lees je meer over deze boottocht op Tenerife (en de veerboot naar Gran Canaria).

Chillen in het bubbelbad

Safe the best for last… Mijn accommodatie in Tenerife!

Tijdens mijn zoektocht naar een leuk appartement in Tenerife stuit ik op Finca La Gaviota. Dit knusse appartement heeft twee (kleine) slaapkamers, een woonkamer en een volledig ingerichte keuken. Het mooiste is echter de tuin.

Finca La Gaviota beschikt over een ruime tuin mét BBQ. De tuin ligt in een zee van bloemen en kijkt uit over het strand en de azuurblauwe oceaan. Het strand is heerlijk rustig en is te voet in ongeveer twintig minuten te bereiken.

Na een vermoeiende dag langs de bezienswaardigheden van Tenerife kun je hier genieten van een duik in het zwembad of in de jacuzzi in de tuin. Het zwembad is iets te koud in december – januari, de jacuzzi is echter verrukkelijk. Met een kop thee in de hand kom ik helemaal tot rust. Was Tenerife maar overal zo fijn…